2013. június 5., szerda

2013.06.05. Májgaluska leves, rizses hús, paradicsomos káposzta húsgombóccal, piskótatekercs.

Akik minden nap figyelemmel kísérik írásaimat, nyilván észrevették, hogy tegnap nem jelentkeztem az ebédről szóló beszámolóval. Ráfoghatnám arra, hogy laborvizsgálaton voltam, ezért nem volt időm rá. Nem így történt. A laborban időben végeztem, a kaja is itt volt, de úgy határoztam, nem írok róla. Nem magyarázkodok! A múlt év októberétől számolok be az ebédünkről, de ilyen még nem történt. Az ebédként kapott három adag rakott zöldbab, finoman szólva rosszul sikerült. Erre még nem volt példa! Nem ragozom tovább! Jöjjön a mai ebéd. Most óvatosságból megvárom mi érkezik, bár ma is vizsgálatra kell mennem, de nem merek előre írni az ebédről. 




Megérkezett! Minden OK. Bevallom izgultam. Mivel most is vizsgálatra megyek, gyorsan megosztom tapasztalataimat. Ma májgaluska levest kaptunk, amit nagyon szeretek. Ez a megszokott minőség, amit csak egy kis frissen őrölt borssal kellett tuningolni, és máris az ízlésvilágomnak megfelelő lett. Ezt is előre gyártott májgaluskával készítik, csont alaplébe főzve. Kevés petrezselyem zölddel tettem még élvezhetőbbé, de akár el is hagyhattam volna. Nekem így jobban tetszik. 
A rizses hússal sincs probléma. Jó szaftos, lecsós alappal készült, a hús, a rizs is rendben van. Az adag jókora, ami a tányéron van, nem a teljes mennyiség. Maradt még az edényben. Elég lesz ebédre. Ma ez lesz Áron, és saját ebédem. Ha hazaértem, úgy 2 óra táján. Fel vagyok készülve, hogy nem szabadulok gyorsan. Nem bonyolódom bele a Magyar egészségügybe.... Egyébként, ma meglehetősen gyorsan végeztem. Mindössze két órahosszát ültem a rendelőben.
A másik főétel biztos nagyon finom. Én ezt is szeretem, de ma nem ezt eszem. Paradicsomos káposzta húsgombóccal. A káposztát megkóstoltam, és igen finom. Kár, hogy Áron nem szereti. A paradicsomot imádja szószként, de a nyers parit nem. Bár, salátának már megeszi. Alakul a kölök! Ez pedig igen finom étel, másik fiam jól lakik vele.
A piskótatekercs már csak hab az ebéden. Jól bevált süti. A vékony piskótalap, baracklekvárral feltekerve, vékony szeletekre vágva, kívánatos, finom süti. Nem tudom, ki találta ki anno, de okos volt. 
A lényeg, hogy ma jól lakunk. A tegnapi fiaskó után megnyugtató! Jó étvágyat!
Sokat gondolkoztam, egyáltalán megjelenítsem-e a tegnapi kaját. Úgy döntöttem megteszem. A tegnapi rakott zöldbabból a legszebb adag így nézet ki:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése