2016. október 19., szerda

2016.10.20. Szilvaleves, lecsós csirkemell, rakott brokkoli.

Még mindig nem hagy nyugodni a kedden délelőtt történt malőr, különösen azért nem, mert mind személyesen, mind pedig üzenetben kitért a történésekkel kapcsolatban, értetlenségének hangot adva több ismerősöm is, tehát emlékeztettek a témára. Sebaj, igyekszem végleg túltenni maga rajta! Barátaim együttérzése azonban nagyon jól esik.
De foglalkozzunk inkább az ebéddel, abban legalább  ritkán csalódok!


Mondjuk a mai napot akár csalódással is kezdhetném, mert a szilvaleves, őszintén szólva nem bűvöl el. Ez enyhe kifejezés! A szilvát szeretem, de leginkább természetes formájában, vagy kis pohárban, párlatként talán még jobban. Nem vagyok alkoholista, de a valódi kisüsti, az szerintem kis mértékben orvosság, nagyobb mértékben pedig gyógyszer. Mondtam már, hogy filozófus veszett el bennem? Jó mélyen szerencsére, de időnként elő-elő tör belőlem, és akkor bizony igen furcsa dolgokat tudok művelni. Nyugodjatok meg, azért ártalmatlan vagyok! 
Szóval, bár lenne rá lehetőségem, a mai szilvalevesből biztosan nem fogom újra megtölteni a tányért, de ebéd után egy kis szilvát, már elképzelhető, hogy be fogok csapni. Persze csak akkor, ha senki sem látja! Jó nekem, mert egy barátomtól kaptam, és azóta is beosztom apránként.

A csirkemellet sem nagyon kedvelem, mert a csirke egyik legszárazabb részének tartom. Így viszont, hogy lecsós raguval együtt tálalják, még akár ízlene is. Ebből a szempontból, a csirkemell akár univerzális alapanyag is lehetne, hiszen natúron megsütve, majd előre elkészített ragukkal együtt tálalva, pillanatok alatt, rendkívül széles választékban kerülhet az asztalra, akár egy neves étterem kínálatában is. Egykor Fásy Ádám mutatta meg az általa vezetett gyulai Királynő Fogadó éttermében, a roston sült csirkemell tálalásának több variációját, amit emlékeim alapján bejegyzésemben le is írtam, a következőképpen.

Mivel van más választásom is, ma minden valószínűség szerint, nem az imént említett lecsós csirkemellet fogom megenni, hanem a rakott brokkolit, amit talán még jobban kedvelek. Előre nem iszok a medve bőrére, mert a választást előbb rábízom az asszonyra, aki egyébként az első feleségem. Döntsön Ő, hogy mit enne ma szívesebben ebédre, amit pedig nem visz magával, az jó lesz számomra éhségem csillapítására. Ebédem tehát, egyenlőre még úgy tűnik nagyon képlékeny, talán egy elemét kivéve. Mivel írás közben már elhatároztam magam, így abból nem szándékozok engedni. Ez pedig a kis kupica szilva, amit ebéd után megiszok. 
Tehát, Egészségetekre!

5 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Kedves fercsibercsi! Amilyen a mosdó, olyan a törölköző is, így ne várja, hogy illendően nagybetűvel írjam a becenevét. Környezetemben kérni szoktak! Három kérdőjellel megerősített hozzászólásában ennek halovány nyomával sem találkoztam, tehát figyelembe sem veszem azt!

   Törlés
 2. Gasztropajti én szívesen olvasnék arról hogy milyen körettel van a menü pl lecsos csirke tipp van... Köszönöm üdv: öreg szakács��

  VálaszTörlés
 3. Gasztropajti én szívesen olvasnék arról hogy milyen körettel van a menü pl lecsos csirke tipp van... Köszönöm üdv: öreg szakács��

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tisztelt Öreg Szakács!
   A naponta érkező ételeket legtöbb esetben úgy jelenítem meg, ahogyan az az asztalra is kerül. Ha nincs az archívumomban olyan kép, ami a valósághoz hű, akkor készítek egyet az érkezett ételről. Mindenképpen úgy szerepelnek tehát az ételek a montázson, mint ahogy az asztalon is megjelennek. Mindig olyan körettel, ahogyan aznap tálalták az ételt.

   Törlés