2013. június 3., hétfő

2013.06.03. Tavaszi zöldségleves, lencsefőzelék sült lecsókolbász, majoránnás pulykatokány, mákos bukta.

Mozgalmas hétvége áll mögöttem. Pénteken, egész jó kis bulit sikerült összehoznunk, ami jót tett az egómnak. Bebizonyosodott, még mindig értek ahhoz, amit fiatalabb koromban éveken keresztül műveltem. Ma viszont rögtön kudarccal indult a fotózásom.Az új garnitúra akkumulátor nem jól műxik. Néhány fotó után levágott a gépem, és két képet a régi fotóimból szedtem elő, hogy időben meg tudjak jelenni. Megszoktátok már, hogy minden reggel jelentkezek a menükkel, ezért ma sem okozhatok csalódást. Ha feltöltöm az akkukat, akkor természetesen új képeket is csinálok, mert ez már hozzátartozik mindennapjaimhoz.



Nézzük az ebédet. A leves, tavaszi zöldségekből készült. Zöldborsó, répa, petrezselyem, karfiol, karalábé, más friss zöldfélék mellett, tészta is főtt bele, a feltehetően csont alaplébe. A megszokott minőség, ami tökéletes az ebéd indításához. 
Az egyik főkaja, a lencsefőzelék, sült lecsókolbásszal. Vettem egy kis mintát belőle. Nagyon pikáns lett. Különféle, harmonikus ízeket éreztem ki belőle. Pici mustáros ízt is véltem felfedezni benne, de ezt nem biztos, hogy mustárral érték el. A babér sem túl domináns, de érződik belőle. Egyszóval, finom lett. Gergő, biztos jól fog lakni. A lecsókolbász, ami feltétként szolgál, megfelelő adag, így elég lesz neki. 
Az én kajám, ma pulykatokány, tésztával. Ez az étel, hamarosan konyhámban is főszereplő lesz, mert ez lesz az egyike annak az ötnek, amit el kell készítenem egy gasztromagazinnak. Nagyon megtisztelő felkérés, és igyekszem megfelelni. A hétvégére tervezem a főzőcskézést. Ez már a harmadik, amivel kész leszek, még kettő lesz hátra. Augusztusban jelenik meg. Nem ússzátok meg! Úgyis el fogok dicsekedni vele. A mai tokány is nagyon finom. Remélem azért, én sem fogok rosszabbat főzni. Én is majoránnával, de kis kaporral készítem, flambírozott pulykából, tejszínesen, friss petrezselymes újkrumplival. A mai ebéd ugyan nem ilyen, de ez is finom. Elég lesz ebédre. 
Az ebédünk koronája pedig egy mákos desszert, amiből bőséges adag érkezett. Fejenként 2 db. A képen látható mennyiség tehát, az egy főre járó porció. Ezek biztosítják, hogy mindannyian jól lakjunk ma is. Remélem, mindenki ugyanígy jár!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése