2013. november 8., péntek

2013.11.08. Lencsegulyás, szilvás gombóc, bolognai spagetti.

Gyönyörű az idő, finom az ebéd, itt a hétvége, mi kell még? Nem is cifrázom, mert ha már ilyen az időjárás ki fogom használni. Később meg is ebédelek, de már kóstoltam.


A leves, nekem enyhén cukrosnak tűnt. Mindig hangsúlyozom, hogy saját ízlésem szerint mondok véleményt az ételekről, de hogy is tehetném másként. Egyébként finom és szokás szerint tartalmas. A pénteki hármas. A gazdag leves, a tésztaétel, és a gyümölcs. Ez már évek óta fennálló hagyomány, és jó is így. Sok pótolnivalóm van még. Egyre többször kéritek, írjam le az általam megosztott ételek receptjét, és igyekszem is a kéréseket teljesíteni. Mivel még nem írtam a lencsegulyásról, azt is pótolom, meg a paradicsomos káposzta receptjét, ami iránt ma reggel érdeklődött egy kedves ismerős.
A szilvás gombóc, tudom sokak ízlésvilágában, az egyik fő helyen áll. Nagyon látványos étel, nem tudom ki találta ki, de okos volt. Finom, egyszerű, laktató étel. Hála a fagyasztási eljárásnak, egész évben, elérhető áron juthatunk hozzá, és nem kell vesződni a tészta elkészítésével. Pedig, nem is olyan nehéz. Lehet, hogy erről is írok recit.
A bolognai spagettit számtalanszor készítettük már saját konyhánkban is. Áron fiam, kedvenc étele, így akár több receptet is hozhatnék, de most kivételt teszek. Azt hozom ide, amivel egy bloggertársam versenyén nyertem. Csak érdekesség, hogy ezt az egyszerű ételt, el lehet készíteni ünnepi tálalással is. Dettinek így készítettem a bolognait.
Nem felejtkezhetek meg a gyümölcsről sem, ami ma nem esett messze a fájától. Egyenesen a mi ételhordónkba hullott, fejenként egy szép mosolygós alma. El fog fogyni!
Nektek viszont mit kívánhatok, ebben a gyönyörű időben? Jó étvágyat, kellemes pihenést a hétvégén!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése