2013. június 24., hétfő

2013.06.24. Grízgaluska leves, lecsós, apró pecsenye, kakaós csiga.

A hétvége eltelt, és nem lazsáltam. Mint azt megígértem, recepteket írtam két ételhez, és ezt most közzé is teszem. Az ismertetőm végére be lesz illesztve az Erzsébet szelet szubjektív receptje. Kicsit személyre szólóan, de annál nagyobb szeretettel írtam!
De nem ezért fizetnek. Fizetnek? Szó sincs róla, ugyanis hobbyként csinálom az ételekről szóló írásaimat. Rendszeres, mindennapi elfoglaltság. Ma lesz még feladat, amiről már sokat titkolóztam, de augusztusban minden meg fog világosodni! Akkor jelenik meg az a receptmagazin, ahova öt receptet kell írnom. Igyekszem becsülettel megfelelni a feladatnak.


Megint elkalandoztam! A leves ma a grízgaluska leves. Erről is fogok írni hamarosan. A legbizonytalanabb láncszem a levesben, pont a grízgaluska. Ez az amit nagyon el lehet rontani. Ezért fogom leírni, a ha nem is totálbiztos recit, de legalább támpontot próbálok adni a kezdőknek. Sokszor a gyakorlottak is inkább kihagyják a galuskát, félve a kudarctól.
Mivel ma egyféle főételt rendeltünk mindannyian, könnyebb dolgom van. A lecsós apró pecsenyéről, nem lehet sokat beszélni. A lényeg, hogy finom, szaftos étel, amit mindenki szeret a családban. Az az egy szem koviubi nem tartozik a kajához, azt gondosan őrzött készletemből raktam mellé. Apropó koviubi! Tegnap járt nálunk sógornőm, aki nem szereti a kovászos uborkát. Megkóstoltattam vele az enyémet. Ezt szerette. Amiket eddig kóstolt, mind nyúlós, szerinte penészízű (a kovászt érezte benne) volt. az enyém roppanós, fokhagymás, enyhén csípős, kapros lett. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan csináltam, erről is itt a link: Ide kattints!
A legnagyobb kép a mai fotón a kakaós csiga, ami desszertként érkezett. Kicsit eltúlzott az arány, ami a fotót illeti, de ez is jókora adag. Ennek ellenére, megint minden elegendő ahhoz, hogy megtömjük bendőnket. Mindannyian, itt nálunk. Remélem, Ti is hasonló finomakat esztek!
És a végére itt a beígért Erzsébet szelet: Az Erzsébet szelet receptjét itt láthatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése