2013. június 25., kedd

2013.06.25. Zellerkrém leves, zúzapörkölt.

A szinte elviselhetetlen hőség után, végre egy kis megnyugvás. Az ebéd is jobban esik ebben az időben, hát még a munka. Lesz dolgom ma is, de első a mai ebéd ismertetése.

Levesként, zellerkrém levest kaptunk. Szeretem. Így egyszerűen. Általában, minden krémlevest, és ez sem lóg ki a sorból.
A leves levesbetéttel érkezett, ami az előregyártott levesgyöngy. Gondosan ki fogom válogatni, mert annyira nem vagyok oda érte. Ez viszont az én ízlésem. Tiszteletben tarom azokét, akik viszont szeretik. Tanácsos egyébként minden krémleveshez valamilyen levesbetétet tálalni. Én pirított kenyérkockát csináltam volna hozzá, de praktikus okok is vannak. Mire kiszállítják az ételt, a kenyérkockák szétáznának, ezzel jelentősen romlana az étel élvezeti értéke. A levesgyöngy nem ázik szét. Ennyi! 
Borított sertésborda is szerepelt a mai lehetőségek közt, de abból nem rendeltünk. Nem kell meglepődni! A zúzapöri egyenrangú asztalunkon, a többi kedvenccel. Kedvenceinkről szóló oldalamon, ez volt a bolognai után a második írásom. Gyorsan elő is keresem! 
Itt láthatjátok.
Ígéretemhez híven, egyre több recepttel látlak el benneteket ezen az oldalon is. A zúzapöri ma tarhonyával érkezett. Illik hozzá! Saját konyhánkban galuskával, tarhonyával, de van mikor csak egyszerűen tésztával tálaljuk. Azt is elárulom, hogy most éppen egy kapros, tejfölös zúzapaprikás receptjét is írom, amit néhány hét múlva láthattok több másik receptemmel együtt egy gasztromagazinban. Nem fogtok lemaradni róla! Ha tehetem, azonnal meg fogom osztani.
Addig viszont be kell érnetek a mai ebédről szóló beszámolóval. Mi biztosan jól fogunk lakni. Remélem, Ti is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése