2013. május 29., szerda

2013.05.29. Lebbencs leves, zöldborsó főzelék Stefánia vagdalt, pulykacsíkok sajtszószban, linzer.

Biztosan jártatok már úgy, hogy egy istennek nem akar összejönni semmi. Ma így jártam, az ebédünk fotózásával. A bemutatott ételeknél el fogom mesélni mi történt, de térjünk a lényegre.




Lebbencsleves érkezett. Kitálaltam, és akkor vettem észre, hogy hibás a tányér. Ez az egy van a szekrényben! Áttettem másikba, de a tányér szélén ottmaradtak a nem kívánt cseppek. Törlés, és a papírtörlő még jobban szétkente a tányér szélét. Tűrhető állapotba hoztam a fotózáshoz. Annyira el voltam foglalva, hogy megint utólag kóstoltam meg. Jól sikerült! Nagyon gazdag leves, bőven elegendő ebédre. Pirított szalonnadarabok, tészta, krumpli, de lecsópaprika is van benne bőséggel. 
Vissza a múltba! A tegnapi rakott krumplival kapcsolatban, másoknak is ugyanaz volta véleménye mint nekem, sőt...!!!
A zöldborsó főzelék, ma Stefánia vagdalttal érkezett. Tudtam, hogy baj lesz a fényképpel, de hogy ennyi...? Megszoktam már, hogy a fasírtot nem tudom kiemelni egy darabban, de ez szanaszét esett. Egyébként nagyon finom. A főzelék, és a vagdalt is. A picike bazsalikom, amit díszítésnek szántam, pedig olyan illatot csinált a nappaliban, hogy most is azt élvezem. A főzelék, kellően sűrű, és igazán jól esik. 
Gergő ebédjének hivatalos neve, " pulykacsíkok sajtszószban " Kitűnő étek ez is. Biztos jól fog esni neki. Kivéve az az egy falat, amit a tálalásnál, véletlenül a földre ejtettem. A kutyámnak jól esett. Nem neki lett szánva, de először Kimi mondott véleményt róla. Eredetileg én kóstoltam volna a tálalt falatot, de így alakult. Mivel anélkül nem mondhatnék véleményt róla, hogy ne vettem volna mintát, picit én is megrövidítettem az adagot. Jó szaftos, igen finom étel. 
A süti, nagy kérdőjellel érkezett. Legjobban, a linzerre hegyez. Nincs a közepén lyuk, de a töltelék, a tészta, minden a linzer koszorúra emlékeztet. Nem találtam elég látványosnak, így kicsit próbáltam belevágni. Az eredmény, hogy az összes ma érkező süti össze lett kaszabolva. Sebaj! Így is ehető maradt, legalább nem kell harapni. 
Remélem, holnap nagyobb szerencsém lesz! Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése