2013. május 28., kedd

2013.05.28. Vegyes gyümölcsleves, rántott sertésszelet, rakott krumpli, csalamádé.

Megint gyorsan végeztem a kóstolással, és a fotózással is. Az is igaz, hogy még írás közben is a mintát majszolom, amit a rakott krumpliból vettem. Először viszont, a levessel kell foglalkoznom.




Vegyes gyümölcsleves érkezett ma. Tüzetesen megvizsgáltam, és a szecskázott almán kívül, epret, meggyet, de még ribizli szemeket is fedeztem fel benne. Melegen érkezett, és így is kóstoltam meg. Máris betettem a hűtőbe, és most nem kifejezetten azért, mert elő van írva, hogy tanácsos a fogyasztásig ott tárolni az ételt. Úgy gondolom, hidegen is ugyanilyen finom lesz, de lehet, hogy még finomabb.
Gergő, ma nagyon jól jár. Akkora adagot kapott, hogy nem fért rá az egyébként extra méretű tányérra sem.  Az adagok nagyságával egyébként, minden esetben meg vagyunk elégedve. A rántott hús, a méretét tekintve, akár bálnából is készülhetett volna, de biztos sertésből csinálták. Különben is! Mit szólt volna a Green Peace, ha bálnát sütnek. Zöldborsós rizzsel érkezett. Eszembe jutott, hogy vasárnap anyósomnál járva, a népes család rendesen legelt a friss zöldborsóból. Igen finom volt. De jó, hogy ennek is eljött az ideje. Hétvégén, valószínű csinálok egy kis friss zöldborsó levest. A csalamádéról, a mi ma mindkét főételünkhöz is jár, nem felejtkezhetek el. A megszokott, igen finom minőségben kaptuk ma is. 
A rakott krumpliról is illik, pár mondatot ejtenem. Apró megrovás! Picit odakapta az alját. Nem élvezhetetlen a minőség, de kicsit megégett. Egyébként, így sem rossz, de jobban kellett volna figyelni! Nincs kellemetlen mellékíze, de megfogadtam mikor hozzákezdtem véleményt írni, hogy a hibákat is megemlítem. Még az ilyen apróságokat is. Ez is finom lenne, de ott az a fránya de! Ettől a kis problémától eltekintve, ma is jól fogunk lakni. A hibát, pedig megbocsájtjuk!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése