2013. április 23., kedd

2013.04.23. Paradicsom leves, szezámmagos rántott szelet.

Ma még pofonegyszerű a dolgom. Úgy volt, hogy tegnap, és ma reggel látogatást teszek a konyhán, de technikai okok miatt későbbre halasztottuk. Semmi baj! Nekem kell alkalmazkodnom, nem nekik. Elvégre ott komoly munka folyik és nem akarok láb alatt lenni. 



Ma még egyféle főmenüvel szolgálhatok, mert Gergő holnap jön haza. Van humora a fiatalembernek. Tegnap küldött egy fotót arról, hogy éppen milyen kaján tengeti szánalmas életét Barcelonában. Akkora adag paellát dugott virtuálisan orrom alá, hogy akár nekem is jutott volna belőle. Szeret élni a gyerek! Jól teszi!
Nézzük, mi mivel csillapítjuk éhségünket ma. A leves, paradicsom főzet. Egyszerűen paradicsom pürével, besűrítve, tészta belefőzve. Ma nem a szokásos betűtészta, hanem tésztarizs került bele. A megszokott minőség, és épp egyszerűsége teszi finommá. A hétvégi főzőcskézés után jól jön egy kis könnyebb leves. Megjegyezném, hogy kutyánknak, még mára is maradt a birka csontjából, de a számunkra félretett pörkölt, nem sokáig tartott. Igen finomra sikeredett. Meg a palócos stílusú leves is, amik gyulai kolbásszal, kevés pálinkával flambírozott marhalábszárból készült. De ez már a múlt. Nem is lenne szabad nyálcsorgató élményekről írnom!
A mai főétel választék, csak a szezámmagos rántott szeletre terjed ki. Holnaptól, három adag jön házhoz, de ma még nincs kinek tálalnom a harmadikat. Őszintén mondom, nem is tudom Gergő, mit rendelt. Holnap ilyenkor kiderül. A rántott húsról sem tudok ódákat zengeni. Azt megtettem tegnap, a hétvégi vigalomról. Olvastátok már? Állítólag, igen jól sikeredett. 
Nem is rabolom tovább értékes időtöket, de meg kell említenem, hogy mit nem eszünk ma. Rakott zöldbab lenne a másik főkaja, és biztosan sokan választották. 
Váljék egészségükre!


Ezt csak meg kell mutatnom! Barcelonában, ekkora egy adag paella. Hát, nem zónaadag! Fiam tegnapi ebédje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése