2013. október 16., szerda

2013.10.16. Lebbencsleves, tökfőzelék Stefánia vagdalt, pulykacsíkok sajtszószban, süti.

Úgy tűnik, jól gondolkoztam. Sokan olvassátok ugyanis a mindennapi kaják mellé biggyesztett receptjeimet. A statisztikából látom, hogy honnan vagytok legtöbben kíváncsiak az új recikre, és ez a második leggyakoribb forrás. Az első, még mindig Amerika. Ott olvassák legtöbben új oldalamat, gondolom azért, mert valóban csak a recept található rajta, és a fordító program használatával, könnyen el lehet olvasni. Kipróbáltam! Volt olyan szó, amit ki is javítottam, mert a fordító nem tudta értelmezni. Úgy tűnik, népszerűek a magyaros receptek az USA-ban is. 
Mivel egyre többen fordultok hozzám, különféle gasztronómiával kapcsolatos kérdésekkel, ételek elkészítési módjával, biztatlak benneteket, továbbra is keressetek nyugodtan. Amire tudok, gyorsan válaszolok, és ha van rá mód, receptet is adok.
Tegnap este is megnéztem a mai étlapot, és gyorsan írtam két receptet a mai ételekről. Így ma már azokat is láthatjátok.




Elsőként a lebbencs levest. Igazi hungarikumnak tűnő leves, régen a pásztorok eledele volt. Könnyen, gyorsan elkészíthető tartalmas étel, biztosította a kalóriát az egész napi munkához. Különösen akkor, ha "öregre" főzték, ami azt jelentette, hogy tettek bele rendesen tésztát, krumplit, és kevesebb lére engedték. Mint ahogy azt illik csinálni, és mi is így szoktuk kapni. Mivel tegnap leírtam, én hogyan készítem a lebbencset, máris idehozom a linket. A lebbencsleves így készül.
Ennyit tudtam előre dolgozni, mert anélkül, hogy megkóstolnám az ételt, nem illik előre véleményt alkotni. De már a kóstolás is megtörtént, így a vélemény pozitív. Nem is volt várható, hogy más legyen. A mai étel, és receptem közt annyi a különbség, hogy ma répa is lett a levesbe főzve. Így még jobb!
Bevallom, arra sem emlékeztem, hogy mára melyik ételt rendeltük, mert mindkét főkaja a kedvenceink közt van. A tökfőzelék, és a sajtszószos pulykacsíkok is. A tökfőzelék az első receptek közt van új oldalamon, a pulykacsíkokat szintén tegnap este receptesítettem meg. A tökfőzelék ma nem érkezett hozzánk, pedig finom étel. Gyerekkoromban finoman szólva nem kedveltem. Mivel azóta benőtt a fejem lágya, ebben is változás állt be. A régebben nem szeretett ételből, imádott kaja lett. Másokhoz, ma Stefánia vagdalttal érkezik, ami mint tudjátok, főtt tojással töltött fasírt. De régen csináltam már. Úgy emlékszem, erre mindig engem kért meg Párom. Amikor hozzáfogtam, mindig jól sikerült. Írok majd erről is receptet, de most hozom a tökfőzelékét. A fasírtról később. Így készítem a tökfőzeléket.
Tegnap este láttam az étlapot, és rájöttem, hogy még nincs recim a sajtszószról, és egyáltalán semmilyen azzal készített ételről. Ezért gyorsan írtam egyet róla. Mivel az áldott internet lehetőséget ad arra, hogy utólag is belejavítsak írásaimba, a ma érkező étel fotójával láthatjátok. Nem is nagyon papolok tovább, már hozom is a linket: Itt láthatjátok a sajtszószos pulykacsíkok elkészítését.
Először fordul elő, hogy három receptet is mellékelek a napi menü mellé, de ha van miből... A pulykacsíkok kapcsán, még el kell mondanom, hogy igen finomra sikerült. Egész jó a fűszerezése, és kitűnő az állaga. Nekem ízlik.
Már csak a süti maradt, ami ma egy piskótatekercs fejenként. Nejem egyik kedvenc sütije, így neki ajándékozom. 
Ennyi mára! Megnéztem a holnapi étlapot, így ma este is lesz munkám. Receptet kell írnom a gombapaprikásról. Szívesen teszem, mert kedvenc ételeim közé tartozik. Áron fiam viszont mindig kiválogatja a gombát még a milánóiból is, pedig azt nagyon szereti. A gombával viszont hadilábon áll. Sebaj, csak talál valamit holnap, amivel jól lakhat. Ti pedig lakjatok jól ma is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése