2013. október 15., kedd

2013.10.15. Hagymakrém leves, vadas sertésborda, sült csirkeszárny.

Megint előre tudtam dolgozni, és a mai ételek újabb blogbejegyzés írására inspiráltak kora reggel. Megírtam a mai leves receptjét, de nehogy azt higgyétek, hogy nagy munka volt. Akkora gyakorlatot szereztem már benne, hogy akár megfontolhatnám, papírt is szerzek róla. Merthogy jó Magyar szokás szerint, nálunk nem az a lényeg, ki ért hozzá, hanem az, kinek van róla papírja. Most eszembe jutott: ma nekem is lesz papírom! Igaz, hogy ez csak egy vásárlási utalvány, amit egy receptversenyen nyertem, de nekem ez is lényeges. Igazolja, hogy valamit mégis konyítok hozzá. Szerencsére, az utóbbi időben mindennaposak a sikereim. Mivel előre dolgoztam, még nem érezhetem az ételek ízét, így azokról illik csak általánosságban írni. Ha megérkeznek, megkóstolom, lefotózom, és a véleményt is azok alapján írom le. Először természetesen a levesről.


Ma hagymakrém leves érkezik. Tudom, hogy a konyhán másképpen készítik, de én mégis egy olyan receptet írtam reggel, ami egy pikáns formáját kínálja a hagymalevesnek. Tejszínesen, póréval, snidlinggel. Itt látható a recept
Mivel lehetőség van később is beleírni a posztba, most jöjjön a szubjektív vélemény, kóstolás után: Igen finomra sikerült. Nincs túlpürésítve, kitűnően érezhető a hagyma utóíze. Érezhető, és látható is, hogy ételízesítő is van benne, és ez rendjén is van. a leveskocka helyett, ínséges időben, egyes ételízesítőkből is lehet egy gyors zöldséglevest összedobni. Ez jól sikerült! Örülök, hogy pirított kenyérkockák vannak a levesben, mert a levesgyöngyöt nem csípem! A snidling, csak dekoráció, nem így érkezett. Viszont egyáltalán nem rontja el!
A vadasról, mint mártásról szintén található recept oldalamon. Ez sem olyan, mint  amilyen formában a mai ebéd érkezik, de tudjátok használni. Már csak azért is, mert egy hétvégi ebéd kompletten kihozható, egy főzéssel a marhaszegyből. A leves, és a finom mártás a husidaradokra. Ezt így szoktuk készíteni  Erről ma nem mondok véleményt, mert ez csak mások asztalára érkezik, hiszen nem rendeltünk belőle.
A másik főétel, a sült csirkeszárnyak krumplipürével, savanyúsággal. Erről viszont már van szubjektív vélemény, annak ellenére, hogy csak belenyaltam. Ez is elég! A külalak tökéletes, szépen megsültek a repülők. Kimi  kutyám is érzi, hogy az ebédkor jól fog járni. A csontja ugyanis az övé lesz. Majd ha eljön az ideje, és ezt tudja Ő is. Nem tolakszik, csak szimatol. A csirkeszárny a szemmel való észrevételezés alapján gyönyörű. A pác ízét is éreztem, mert egy picit lecsippentettem a husiból, és a püré is finom. Ez utóbbi szintén ételízesítő hozzáadásával készült, mert érzem a glutamát ízét. Nem tolakodóan! Én egyébként elvagyok ezzel a színtelen, íztelen valamivel, ami a legismertebb ízfokozó a világon. Valóban nincs íze, de stimulálja az ízlelőszervünket, és ezzel kelt étvágyat. Tudom, vannak akik allergiásak rá, de ezt nagyrészt annak köszönhetik, hogy már az a tudat, hogy az ételben van glutamát, irritálja őket. Nekem ízlenek a glutamáttal készült ételek, de csak akkor, ha nem túlzott a mértéke. Ja, a jele E 621
A csalamádészezon, úgy látszik ismét eljött. Örülök neki! Én igen szeretem ezt a finom savanyúságot. Kíváncsi voltam rá mikor megláttam, így ezt kóstoltam meg először. Ugyanaz az íz, mintha én készítettem volna. Csak egy jó recept kell hozzá, ami bevált. Ez így készült. Külön örülök, mert nem túl cukros. 
Egyszóval, ma megint minden adott arra, hogy jól lakjunk. Biztos vagyok benne, hogy azok, akiknek az asztalára a másik főétel, a vadas szelet kerül, ugyanígy fognak vélekedni az ebéd közben!
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése