2013. október 11., péntek

2013.10.11. Legényfogó leves, mákos tészta, milánói makaróni,

Ma gyorsan fogok végezni, mert készültem. Napok óta foglalkozok új oldalam CSAK A RECEPT fejlesztésével, és tegnap feltöltöttem rá a századik receptet. Lehet, hogy Guiness rekord is lenne, de nem néztem utána. Nem ezért csinálom. az viszont biztos, hogy nagyon sok nekem tetsző visszajelzést kaptam. Különösen sokan olvassák a világ más országaiban, elsősorban az Egyesült Államokban. Valószínű azért, mert oldalamon, letisztítva minden mástól, valóban csak a recept látható. Így aztán könnyű elolvasni akár egy fordítóprogram segítségével. Ez volt a célom! Nagyon sikeres lett, mert néhány nap alatt túllépett az ezer látogatón oldalam, sőt tegnap este már megjelent a biztonsági kódot kérő robot a feltöltés után, mivel a nagy aktivitás láttán, az automata robotnak hitt. Elmosolyodtam!


A mai ételek kapcsán is előre dolgoztam, mert két ma érkezett kajának a receptjét is feltöltöttem új oldalamra, így aztán már azokat is receptesítve láthatjátok. Elsőként a legényfogó levest. Ez a jól kitalált nevű étel, valóban alkalmas, nem csak a legények, hanem éltes emberek fogására is. A férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út! Tudom, néhányan a szív helyett más testrésszel tudjátok, és nektek is igazatok van. Ez a finom raguleves, ha jól van elkészítve, valóban alkalmas a legényfogásra. És miért ne lenne jól megcsinálva. a konyhán nem lány, vagy asszony készítette, neki eszében nincs legényt fogni, mint ahogy nekem sem, mégis csináltam már hasonló levest. Nagyon gazdag raguleves, ami húscsíkokat, gombát, zöldségféléket is tartalmaz, a végén tejfölös, vagy tejszínes habarással beállítva a végleges állagot. Itt olvashatjátok a receptet 
A mákos tésztáról nem tudok ódákat írni, mert egyszerűen, ma nem kerül az asztalra. Lehet, hogy Gergő fiam azt kért, mert tudom, hogy szereti. Az iskolai menzán úgy mutatkozott be az első nap, hogy első osztályosként oda ment a szakács nénikhez, repetát kérni a mákos tésztából. Jó indulás volt, a szakács nénik évek múlva is emlegették a bátor kisfiút. 
A másik ételről viszont már nagyon sokat írtam. Különösen azért, mert amit mi milánói makaróniként ismerünk, nem az eredeti recept szerint készült étel. Én sem úgy csináltam, mert én is így hallottam. Első vendégváró ételeim között volt, és emlékszem rá, ízlett azoknak, akiknek csináltam. De rég volt! Sokan, mint én is a bolognai, és milánói házasítását tálalják fel, ami rendben is lenne, mert így még finomabb. Az Olasz konyhán viszont nem annyira lényeges a ragu, hanem a tészta a főszereplő. Ezért csalódik néha az, aki Olaszországban rendel valamilyen tésztaételt, alig található valami rajta. Így van ez a pizzával is! Ez más országok szokása, hogy bőséges raguval szeretik az ételeket, és át is alakult a tradicionális Olasz konyha, az európai igényekhez. A Dél-Olasz, szicíliai konyha viszont a mai napig megőrizte a hagyományokat. De lássuk a milánói receptjét. Ebből is megértitek a különbséget. Itt láthatjátok.  Mint kiderül, ma is a hibrid megoldás érkezett, amit én bolánóinak neveztem el.
Az ételünk mellé érkezett kiwit viszont nem hívhatom másként, hiszen az egész világon így ismerik. Fejenként 1 db. érkezett, ami biztosítja a C vitamin ellátásunkat. Ez a gyümölcs igen sok vitamint tartalmaz. Ebben a nyirkos, megfázós időben jól is fog esni annak ellenére, hogy a hétvégére nagyon szép kirándulóidőt ígér a meteorológia. Majd meglátjuk!
Én viszont ezzel a rovatommal elbúcsúzok néhány napra, mert hétvégén, saját konyhánkat strapáljuk. Mint azt szoktátok látni, eredményesen.
Jó étvágyat, kellemes hétvégét kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése