2013. szeptember 23., hétfő

2013.09.23. Tojásleves, borsos tokány, sárgaborsó főzelék, briós

Csaltam! Ennek az az oka, hogy már egy ideje, csak az egyik menü érkezik hozzánk, mivel a másik adagot máshova kértük kiszállítani. Vannak olyan ételek, amik óriási archívumomban sem szerepelnek, és így nem tudnám szemléltetni képpel az ételt. Ma ebbe a helyzetbe kerültem, de megoldottam. A sárgaborsó főzelék, ami sült párizsival érkezik néhány háztartásba, nem biztos, hogy így néz ki, de a technika segítségével, így raktam össze. Fantáziám határtalan, így remélem jól sikerült élvezhető képet produkálni. De térjünk az ebédre!


Tojásleves érkezett, és kicsit ecetesebben, mint azt szeretem. Csak egy kanálnyi volt amibe belekóstoltam, és az is lehet, hogy az épp elfogyasztott kávé után volt túl savanyú, de később ismét megpróbálom. Ez volt az első benyomás, és az elég lényeges. A tojásleves, a legegyszerűbb levesek közé tartozik, hiszen köményes alaplevet kell készíteni, berántani, és vékony sugárban, tojást csorgatni bele. Természetesen, állandó kevergetés mellett. Elgondolkoztam, vajon ekkora tételben, hogyan csinálhatják, hiszen ez igen időigényes folyamat. Majd megkérdezem. 
Amiből, ma rendeltünk, a borsos tokány, ami ma tésztával érkezett. Már megszoktam, hogy sokkal fűszertelenebbek az ételek, mint azt saját konyhánkban csináljuk, így ezt is utána kell ízesíteni. Én sót, őrölt borsot, és csipetnyi fokhagymaport fogok bele tenni, mert ízlésem ezt kívánja. Bőséges paradicsomos szafttal érkezett, így lehet, hogy Áron fiam, még ketchupot sem fog rányomni. Ez nem biztos!
Már az elején említettem, a sárgaborsó főzelékből ma nem rendeltünk, így a kép a fantáziám szüleménye. Harminc éve használok számítógépet, és főleg a grafikában vagyok igen jártas, így nem okozott különösebb gondot összerakni a képet a főzelékről, és a sült párizsiról. A főzelék eredeti feltétje a sült kolbász volt, a párizsit egy másik, zöldborsófőzelékről varázsoltam rá a képre. Egész jól sikerült. Remélem, akik ma ezt rendelték, nem fognak csalódni!
De régen ettem briós kalácsot! Ma lenne rá lehetőségem, de egyenlőre nem állok neki. Ez érkezett ma desszertként, mint azt a múltkor megtudtam, a Gyulakenyér jóvoltából. Ők szállítják a péksütiket, igen jó minőségben. Ránézésre is finom süti, így méltó koronája a mai ebédnek. 
Ezzel az önként vállalt feladattal mára végeztem, de találok magamnak mást. Újra elkezdődött egy új hét, és remélem, mindenkinek sikeres lesz. Az étvágyunk csillapításáról mára gondoskodtak, így nekem csak jó étvágyat kell kívánni mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése