2013. szeptember 24., kedd

2013.09.24. Csontleves finommetélt, sertéssült fűszeres mártással.

Rossz kedvvel ébredtem, de az érkező ebéd mindig felvillanyoz. Annak ellenére, hogy a leves, a lehető legegyszerűbb csontleves. Megint bányásztam az archívumban, és találtam egy képet a rakott karfiolról, ami ma nem érkezett, így teljes a kép.


A leves, szokás szerint nagyon bőséges. Mint legutóbb láttam, külön főzik a tésztát, és külön az alapot. Most egyértelmű, hogy valóban csontból készült. Gondolom én. Más a színe a levesporból készült alapnak, és más ennek. Csak azt nem tudom, mit csinálnak a sok hulladék csonttal? A kutyám, biztos szívesen sorba állna érte, de valószínű a kutyamenhely is szívesen fogadná. Majd megkérdezem legközelebb. Tudom, nagyon szigorúak az egészségügyi szabályok, és lehet, hogy a csont is veszélyes hulladéknak minősül. Gyorsan metéltem egy kevés petrezselyem zöldet a levesbe, így szebb is lett. Már meg is ettem, jól laktam.
A főételünk, (ma csak ezt rendeltem) fűszeres sertéssült, valami iszonyatosan finom szafttal. Ez az én véleményem! Gratulálok! Az utóbbi idők, egyik legfinomabb mártása érkezett. Kellemes, lágy, mégis fűszeres íze jól esett. Igaz, csak egy falatnyi minta volt, amit megettem, de az alapján, ez a véleményem.
Mára nem rendeltünk a rakott karfiolból, de a kép mégis felkerülhetett. Kétféle kép közül választhattam, remélem, a maira ez hasonlít jobban. A karfiolnak, egyébként szezonja van, Anyósomnak hamarosan dolga lesz a savanyúság gyártással. A karfiolt, imádom savanyúságként, kicsit csípősen. 
Igaz, csak a sertéssült mellé érkezett a csemege uborka, mégis külön képet szántam neki. Rá kellett jönnöm, hogy visszavonhatatlanul ősz van. Tegnap elkészítettem az idei (valószínű) utolsó paradicsomsalátámat, így jövő nyárig, megint ínséges idők jönnek. Jönnek, a nyáron eltett savanyúságok, és egyéb tartósított cuccok. Szerencsére van belőlük bőven. Még mára is jut a feldolgozásból, így holnap reggelig elbúcsúzom. 
Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése