2013. július 11., csütörtök

2013.07.11. Kelbimbó leves, tarhonyás hús, rántott sajt.

Még egyszer köszönöm, a több száz jókívánságot, de az élet nem áll meg a tegnapi napnál. Rögtön kihasználom családom ajándékát, a mai ételek tálalásához. Így néz ki együtt a mai menü.


Kezdjük szokás szerint a levessel. Ma kelbimbót főztek bele, és igen bőségesen galuskát is szaggattak hozzá. Sok zöld fűszert is láttam benne, ezúttal friss petrezselyem zöldet. Tartalmas, finom leves. Megfelelő edényeket is keresni kellett a tálaláshoz, hogy elférjen egymás mellett a sok kaja. A fatálat, nem erre találták ki, de ha már ez volt az ajándékom, akkor el kell dicsekednem vele. Szinte kötelező!
A tarhonyás húst, szokás szerint saját magunk keverjük össze a pirított tarhonyából, és pörköltből. Egy falattal vettem magamhoz, csak a minta végett, és marhának tűnik. Természetesen a húsra gondoltam! Nem kell mindig másra gondolni! Számtalanszor mondtam már, hogy a kiszállított tarhonyás hús adagolásának, ez a legigazságosabb módja. Összekeverve, lehet, hogy valakinek több tarhonya, és kevesebb hús jutna, vagy fordítva. Így megelőzhetők a reklamációk. Uborkasaláta is járt hozzá, amit mindannyian nagyon szeretünk. Nincs is finomabb, a friss zöldségfélékből készített salátáknál, ilyenkor, mikor itt a szezonja.
A másik főételhez nem jár a salátából, de jut. A rántott sajt, tartármártással van tálalva, de ahogy fiamat ismerem, biztos rá fog csapni a salira is. Szerencsére, megfelelő mennyiség érkezett belőle, így ki tudja elégíteni saláta éhségét is. A tartárt megint kevesellni fogja, de tesz mellé majonézt, aminek az íze hasonlít a tartárra, így teljes lesz a mai élmény is. 
Arra biztos elég lesz mai ebédünk is, hogy mindannyian jól lakjunk. Szerencse, hogy szerény körülmények közt családom, még meg is tudott ünnepelni, de erre mindig szorítunk valamennyit. Sajnos, egyre kevesebbet. 
Mivel mindenhol azt hallom, hogy jobban élünk, ezt el is kell hinnem! Biztos így van! Remélem, egyszer az ajándék tálat azzal is meg tudom rakni, amire való. Sült hússal, kolbásszal, füstölt áruval, telis-tele! Ez lenne a rendeltetése Nem?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése