2013. június 13., csütörtök

2013.06.13. Karfiol leves, rántott sajt, ropogós csirkeszárnyak.

Minden napom, azzal kezdem, hogy megnézem a meteorológiai radarképet. Ma, az egész ország tiszta volt. Ez engem is bizakodással tölt el, és nagy energiával látok neki a mai napnak. Még egy kis szubjektív öröm. Egyre többen vagytok kíváncsiak írásaimra. Ez büszkeséggel tölt el, mégpedig azért, mert ezek szerint, amit csinálok, nem csinálom rosszul. Tegnap FB blogoldalam is átlépte az 500-as határt, és folyamatosan emelkedik a létszám. Tartottam egy sorsolást, ahol saját készítésű fűszercsomagot nyert egyik szerencsés olvasóm. Ezt a sorsolást megismétlem az 1000. látogatónál is. 


De térjünk át az ebédre. Karfiol levessel kezdünk. Eszembe jutott, hogy elfelejtettem megkóstolni a kitálalás után, így a megszokott módon, abbahagyva a beszámolót, mintát vettem belőle. Kellemes, lágy ízű, sok karfiollal, sok zöld petrezselyemmel. Az általam szárított egész éves mennyiség lenne elég a konyhán, egy alkalommal főzött levesbe, de nem ugyanarról a mértékről beszélünk. 
A leves után, következhetnek a főkaják. Rántott sajt az egyik. A szokott minőség. Nyilvánvalóan előkészített anyagból készítették, ami jól sikerült. A sajt nem folyt ki a panírból, kellő keménységű maradt. Úgy olvastam, külön erre a célra kikísérletezett sajtból készíti valamelyik hűtőház, és fagyasztva hozzák forgalomba a panírozott sajtot. A lényeg, hogy bő, forró olajban kell kisütni. Akkor szépen egyben marad az egész. Gergő fiam, mindig kevesli rajta a tartárt, és  majonézzel szokta pótolni. Jó bőségesen. 
Hogy ne csak mi lakjunk jól, arról a másik főfogás gondoskodik. Csirkeszárnyak érkeztek, amit Kimi kutyám rögtön észlelt is. Nem türelmetlen. Tudja, hogy csak akkor kapja meg a csontot, amikor itt az ideje. Mivel fejenként három repülőt kaptunk, jut belőle őkelmének is bőségesen. Krumplipürét, és vegyes vágott savanyúságot kaptunk hozzá, de valószínű, hogy a hűtőben lévő uborkasalátát eszem hozzá. A kovászos uborkám holnapra érik meg, így a hét végén azzal lakunk jól. 
Nektek is jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése