2013. június 11., kedd

2013.06.11. Gombaleves, tarhonyás hús, Erzsébet szelet.

Tegnap, miután kitálaltam, lefotóztam ételeinket, egy kisebb láz ledöntött a lábamról, de úgy tűnik már fitt vagyok. Ezért a tegnapra tervezett melók egy részét mára halasztottam, de ez nem akadályozhat meg abban, hogy a menzáról érkezett ebéd ismertetésével kezdjek. 


Levesként, gombaleves érkezett. Tele mindennel, ami egy igazi gombalevesbe illik. Galuska is van benne bőven, de a gombaszeletek mellett, paprika darabokat is találtam. Elképzelhető, hogy kevés lecsót is töltöttek hozzá. Ha így haladok, teljesen jártas leszek az ún. üzemi konyha rejtelmeiben. Egy biztos! Nagyobb mennyiségben, nem úgy készülnek az ételek, mint otthon a saját konyhánkban tennénk.
A tarhonyás hús sem így készült. Úgy, mintha pörköltet csináltunk volna pirított tarhonyával, és a végén összekeverjük az egészet. Ez a konyhán, az egyenlő adagolás miatt van így. Gondolom én. Na meg azért, hogy feleslegesen ne törjük a keveréssel az ételt. Ha akarom, majd összekavarom én. Ehhez, és a másik főfogáshoz is érkezett, csemege uborka.
A másik főétel pedig Erzsébet szelet. Petrezselymes tört krumplival körítették, és a csemege ubi is jól néz ki a tányéron. Bevallom, mivel nem ez lesz az ebédem, nem kóstoltam, de tudom, az Erzsébet szelet megnevezés kolbásszal, (szalámival) és sajttal töltött húst takar. Finom ebéd, és bőséges adag. Kivételesen, az egész porciót kitálaltam, és azt hiszem jól fog lakni vele Gergő. 
Ennyit a mai ebédről, és megyek bepótolni a tegnap elhalasztott melókat. Nektek pedig jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése