2013. május 22., szerda

2013.05.22. Almaleves, sült oldalas petrezselymes burgonya, rántott tengeri halfilé, uborkasaláta.

Az ebéd, megint időben érkezett, de a szokásos frissítések miatt újra kellett indítanom a gépet, így elvett az időmből néhány percet. Remélem, hamarosan megoldódik a problémám. Ha másképp nem, megöröklöm Áron gépét, ami még mindig gyorsabb mint az enyém. Tegnap este hosszan beszéltünk párommal, hogy csoda amire képes mindkét fiunk. Áron zenei stúdiót működtet, és saját együttesének Ő készíti a demókat. Most szeretnék kiadni első lemezüket. Egerből sem jöttek haza üres kézzel, és remélem, a következő tehetségkutatón is sikerrel szerepelnek. Gergőék Drezdából hazahozták a szponzori fődíjat, így öröm van a házban. Sokszor örülünk!




Most viszont az ebédemnek örülök, meg annak, hogy szép képeket sikerült csinálnom a kajákról. 
Ma kétféle étel érkezett így mindent be tudok mutatni. A levesünk, egyszerű almaleves. Fahéjasan, tejfölösen, elegendő mennyiségű beltartalommal. A beltartalom fontos! Szombaton, a főzőverseny zsűrije is a beltartalmat értékelte. Most én is. Elég finomra sikeredett az almaleves. Aprított csíkozott almából készült. Egyszeri látogatás is elég volt ahhoz, hogy néhány kérdésben, tisztábban lássak a konyhán végzett, egyébként nagyon jó munkával kapcsolatban. Rájöttem, egész másként főznek nagy tételben, mint mi itthon. De ez így is van rendjén! A lényeg, a végeredmény, ami ma is kitűnő.
Én ma sült oldalast eszek, petrezselymes krumplival. Nem csak finom, de látványosan is tálalható. Bármennyire szeretem a főzelékeket, azokról, nem tudok ilyen fotókat készíteni. De szeretem a kihívásokat. A szokásos újbóli mintavételezés után megállapítom, jól sikerült az oldalas pácolása. A hús mellé rendelt petrezselymes krumplival, és uborkasalátával, harmonikus egységet alkot.
Mivel elegendő ubi salit kaptunk, biztos vagyok benne, hogy Gergő is rá fog csapni, bár a rántott hal mellé nem jár. Jár viszont, tartár mártás, amit mindig kevesellni szokott. Sebaj! Majd pótolja valamivel. A hal mellé, rizi-bizi érkezett, ami szintén jó választás köretként. 
Egy biztos! Ma megint finomakat eszünk. Remélem, mindenki, aki írásomat olvassa, szintén! 
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése