2013. május 23., csütörtök

2013.05.23. csontleves cérnametélttel, csirkepaprikás galuskával, főtt sertéshús meggyszósszal, csokis süti.

Lassan kezdem megszokni, hogy minden reggel lelassul a gépem, és szinte lehetetlen dolgozni, az állandó frissítések miatt. Sebaj! A lényeg, hogy ma is itt a kaja, időben. Mivel szinte minden fűszernövényem túlélte a telet, a díszítéssel sincs gond a tálaláskor. Ma a petrezselymet, és a borsmentát választottam.




Végignézve az étlapot, szentül meg voltam győződve, hogy ma a főtt sertéshúsból csináltak levest. Az étlapon, csontleves szerepel, cérnametélttel. Palik Laci, ilyenkor azt kérdezné: és hová tűnt Damon Hill?
Én azt kérdem, mi lett a hús levével? Biztos fel lett használva, vagy a közeljövőben felhasználásra kerül. A szokásos mintavétel után, megállapítottam, hogy ma is finom a leves. Pici tuning lett rá téve, de amúgy is kitűnő. 
Jó bő szaftra lett engedve a csirkepaprikás, amit ebédelni fogunk. Ebbe is belekóstoltam, és meg vagyok elégedve. Kicsit kiérzem belőle a kömény ízét, de az összhang így is kitűnő. Egy biztos! Nem késsel, villával fogjuk enni. A minap, valaki megjegyezte, hogy mi biztos VIP ételeket kapunk. A mennyiség, és a kinézet miatt. Higgyétek el, nem így van! Több hónapja tálalom az ételeinket, és gyakorlatot szereztem benne. Benke Laci bácsi mondta, hogy az étel kinézete, az íze mellett, hihetetlenül fontos. Én is így látom. Tegnap olvastam egy professzornő cikkét arról, hogy az ételek fotóinak a Facebookon történő posztolása, bizonyos exhibicionizmust takar. Nem véletlen, hogy nem gyorséttermi kajákat tesznek fel, hanem dicsekszenek: nekem erre telik!
Drága Professzornő! Nekem erre telik! És igenis, lehet szépen tálalni a menzai kaját is. Igaz?
A másik főételt, is sikerült szépen megjeleníteni. Pedig milyen egyszerű. Főtt sertéshús, meggyszósszal. Van ahol, pirított morzsát is tesznek mellé. Gergő választotta mai ebédjéül, és szerintem jól választott. Biztos jól fog lakni vele.
A mai ebédünk koronája megint egy süti. Nagyon finom, kakaós piskóta, kétrétegű, vajas krémmel, a tetején, lágy, de mégis roppanós csoki mázzal. Higgyetek nekem! Ilyen. Nem szándékosan bolygatom fel az ízlelőbimbókat, és tudom, sokatoknak, ilyenkor beindul a nyálképződés. Nekem is. Én viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy étvágyamat azonnal csillapíthatom. Remélem, időben Ti is megkapjátok, vagy megfőzitek saját ebédeteket, és mint én, ma is jól laktok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése