2013. május 16., csütörtök

2013.05.16. Tojásleves, sertéspörkölt.

Ma megint könnyebb dolgom van, mert mindössze két étellel van dolgom, így nagyobb hangsúlyt fordítottam a képekre. Gyönyörű az idő, így kivittem a kajákat a szabadba. Egyre nagyobb gyakorlatot szerzek az ételfotózás terén is, és mások szerint is egyre színvonalasabbak a fotóim. Nem is olyan régen nyertem is velük. De a bejegyzés nem rólam, hanem az ételekről szól!




Ma a leves, rendkívül egyszerű, csorgatott tojásleves. Állítólag, kitűnő élettani hatásai vannak hímnemű sortársaimmal kapcsolatban, de én eddigi életem során, nem vettem észre. Egyébként, nagyon szeretem. Különösen akkor, ha rengeteg benne a tojás. Ebbe most a szokásos mennyiség van, de nem állok neki felforralni, és még több tojással felturbózni. Ismeritek a tojáslevest. Köményes, rántott leves, amibe a felvert tojást, állandó kevergetés közben, vékony sugárban csorgatják. Így, nem lesz darabos a tojás.
Ha most nem a sertéspörköltet rendeltük volna, akkor bakonyi csirkemellet ettünk volna, de ez most mások asztalán fog megjelenni. A múltkor, ez is nagyon finom volt. Mint ahogyan nagyon finom, a sertéspörkölt is. Pirított, reszelt tarhonyával érkezett, és friss uborkasalátával. Határozottan elérkezett az ideje a friss salátáknak is. Nem az első eset idén, hogy friss uborka érkezett. Keveset beszélek a pörköltről, de higgyétek el, nagyon finom. Szombaton, ha minden igaz, vaddisznóból főzök pörit, borókával, és almával. Ne lepődjetek meg! Az alma, ugyanazt a hatást biztosítja, mint a vörösbor. A benne lévő savasság a hagymát teljesen "szétrobbantja" nem beszélve arról, hogy kitűnő, sűrű szaftot biztosít a pörinek. Remélem jó idő lesz. Most viszont az van, és máris megyek vissza, további képeket csinálni. Ha már a természet kegyes hozzám, több beállítást ki fogok próbálni. 
Nektek pedig jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése