2013. május 15., szerda

2013.05.15. Hamis gulyás, szárnyas rizottó, vendégváró süti.


Családunk létszáma ideiglenesen egy fővel csökkent. Gergő Drezdában zenél a hét végéig, így az érkező kajáinkat is redukáltuk. Tehát, csak egyféle menüről fogok beszámolni néhány napig. 




A levesünk, ma hamis gulyásleves. A kis hamis! Attól hamis, hogy nincs benne hús. Az ortodox módon készített gulyás, marhahúsból készül. Ebbe az unortodox levesben, a hús kivételével minden van, aminek egy valódi gulyásban lenni kéne. (divat lett az unortodox szó, ami begyűrűzött a gasztronómiába is) Krumpli, zöldségek, kevés gomba, galuska. Jól sikeredett tartalmas leves. Nem tudom, miért juttatta eszembe a kórházi, ún. Pándy levest. Óriási különbség! Ez tele van minden földi jóval, abban néhány répakocka úszkál. És finom! Ha minden igaz, hétvégén találkozok a kórház élelmezés vezetőjével, és megemlítem neki!
A ma érkezett főételünk, szárnyas rizottó. Ez is olyan, ahogy a Nagy Szakácskönyvben meg van írva. A rizs al dente, a hús jól meg van főve, az egész állaga krémes, tehát minden klappol. Ezt, az egyszerűnek tűnő ételt, is nagyon el lehet rontani! Én itthon, hús alaplével szoktam felengedni a rizst, és valószínű a konyhán is így készítették. Ebben is találtam a főtt zöldségfélékből, ami bizonyítja, hogy nem rizses húsról van szó.Jól sikerült!
A kelkáposzta főzelék, ami a másik főétel lett volna, ma kizárólag mások asztalán lesz megtalálható, így nem véleményezhetem!
Tudok viszont véleményt alkotni, a sütiről. A múltkor, nyomozást végeztem, a süti nevét illetően, és többen vendégváró sütinek nevezték. Elfogadom, mint a konyhán használt, egyszerűbb mogyorós szelet megnevezést is. A lényeg, hogy ez is finom.
Mi biztos jól fogunk lakni, és ezt kívánom minden kedves ismerősnek, és ismeretlennek is. Remélem, nem tűnik morbidnak, hogy azoknak is szívesen kívánnék jó étvágyat, akik napokig nem esznek ilyen finom ételeket mint mi. Szívesen adnék! Gondolom, Ti is. Sajnos, lassan nekünk sincs miből adni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése