2013. május 13., hétfő

2013.05.13. Pikáns zöldségleves, zöldbabfőzelék lecsókolbász, borsos tokány, ízes bukta.

Tegnap, szerencsére gyönyörű időben, meg lett tartva a hagyományos "virágok vasárnapja" ami Gyulán, már megszokott rendezvény májusban. A csodaszép virágok közül választottam mai ételeink hátteréül egyet. Ha valaki kíváncsi a virágok sokadalmára, megtekintheti albumomat. ide kattintva láthatod.
Ma viszont új hét kezdődik, és újra jönnek hétvégéig az ételhordók. Nem voltunk tétlenek az elmúlt napokban, mert amellett, hogy virágokat láttunk, saját konyhánkban is rengeteget sürögtünk. Ki-ki a maga ételét készítette el. 




Ma viszont megint a megszokott "menzáról" kapjuk a kaját. Elsőként, a levessel ismerkedtem meg. Pikáns zöldségleves titulust kapott a menükártyán, és illik is rá. Csont alaplében főtt zöldségfélékkel van tele. Zöldség, répa, karfiol, kelbimbó, zöld fűszerek, de még gombaszeletek is vannak benne. Könnyű elkészíteni, akár otthon, saját konyhátokban is megcsinálhatjátok. Hogy minél laktatóbb legyen, még kicsi kagylótészták is vannak levesünkben. Tényleg pikáns ízű.
Az egyik főétel, zöldbabfőzelék, sült lecsókolbásszal. Egy kis kanállal kóstoltam belőle, és bátran mondhatom, Gergő meg lesz elégedve vele. Ő fogja megenni a főzeléket. Jól fog lakni vele. Elég nagy tányért választottam a tálaláshoz, de nem fért bele az egész adag. Köszönjük! Rá is fér a fiaimra a kalória. A már említett virágok vasárnapját két fiam hangosította, és a Grenadírmars együttes zárta, amiben Gergő muzsikál. Jó muzsika, jó érzés volt hallgatni. 
Másik főfogás, borsos tokány, tésztával. Imádom a tokányokat. Azért, mert a csíkokra vágott hús, jó bő szafttal van tálalva. Ma is. Sertéscsíkok, paradicsomos szafttal. A borsszórót meg kikészítettem. Én, biztos fogok rá tekerni egy kicsit. 
Azt. hogy biztos jól lakjunk, egy ízes bukta garantálja. A biztonság kedvéért kettévágtam, és úgy fényképeztem, mert volt már olyan, hogy tévedtem a tölteléket illetően.
Ezt a kelt tésztás finomságot, szinte mindennel lehet tölteni. Különféle lekvárokkal, mákkal, dióval, de elképzeltem borsos, párolt káposztával is. Ez az, amikor a fantáziám beindul, és új ételt találok ki. Szerencsére, érzem az ízeit is kitalációimnak. Van viszont, amikor még az elképzelt ízeknél is finomabbra sikerül. Így történt szombaton is, de ez még egyenlőre nem publikus. 
Mára viszont, jó étvágyat kívánok mindenkinek, saját ebédjéhez. Csak annyit fűznék hozzá: mai ebédünk, kevesebbe kerül, mint egy átlagos hamburger!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése