2013. április 19., péntek

2013.04.19. Frankfurti leves, sonkás rakott penne, diós nudli, kiwi.

Gyönyörű az idő, így nem tudok, és nem is akarok megszabadulni a tavasz árulkodó jegyeitől, a virágoktól. Remélem, kedves ismerősöm, aki Sopronban él, hamarosan szintén élvezni fogja a tavaszt! Szerinte hozzánk képest, az időjárás két hetes lemaradásban van náluk. 
Nincs viszont lemaradásban az ételfutár, aki már ki is szállította mai ebédünket. Remélem, a többiekhez is hamarosan eljut!


Ételeink mai dísze a szilvafa virág.
A szokásos tartalmas pénteki leves, ma frankfurti. Nem Frankfurtból jött, de még a virsli sem, ami miatt nevezik mai levesünket így. Hazai alapanyagokból, virsli, krumpli, kelkáposzta, tejföl, liszt a habaráshoz, só, őrölt bors, kevés szárított petrezselyemzöld. Én ebből csinálnám, és biztos vagyok benne, hogy mai levesünk is ezekből készült. 
A sonkás rakott tészta, ma penne tésztából készült. Most került kezem ügyébe egy Olasz tésztakatalógus. Vannak csodák. Nem véletlen, hogy az Olaszok számítanak a tészta hazájának. Hihetetlen változatosság, nem beszélve a helyi specialitásokról. A raviolik külön fejezetet érdemeltek. (a frissen készített töltött tészták) A penne a nagy lyukú rövidebb cső. El lehetett volna készíteni makaróniból is, de szerintem ez jobb hozzá. Nem csak a látvány miatt! Szépen méretre vágva, ízlésesen tálalva. Sonkásan, tejfölösen, sajtosan, tetején roppanós kéreggel. Szóval finoman. 
Másik főétel, semmi különlegességet nem tartalmaz. Diós nudli, csak így egyszerűen. Az alap, itt is a főtt tészta, ami darált dióval, és kevés porcukorral van megszórva. Diabeteseknek nem ajánlom! 
Már nagyon várom a hétfő délutánt, amikor is közelebbről megismerkedhetek a konyhai munkával, nem utolsósorban azokkal akik ételeinket készítik. Viszem magammal jól bejáratott képítőmet is, így sok fotóval, és rengeteg új ismerettel fogok hazatérni. Természetesen, mindezeket meg is fogom osztani!
Nem felejtkezhetek meg a mai ételeinkhez tartozó kiwiről sem. Ez zárja ételeink sorát a mai napon. Hamarosan, friss idény gyümölcsök is meg fognak jelenni az étlapon. Addig viszont be kell érnünk azzal, amit lehet kapni. 
ezzel zárom soraimat, viszlát a jövő héten! Kellemes hétvégét, jó főzőcskézést kívánok! Nálunk ez lesz.

A végére egy montázs a szilvafa virágairól. Gyönyörűek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése