2013. április 18., csütörtök

2013.04.18. Zöldborsó leves, zúzapörkölt, sült tarja,

Az idő ma is gyönyörű, és ennek apropóján ráhajtottam kicsit a fotókra. A virágok szebbé, étvágygerjesztővé teszik ételeinket. Vannak ehető virágok is, de ma nem ez a cél. A látvány viszont mindenkit kárpótol. Állítólag virágot lopni nem bűn. Biztos megbocsájt szomszédasszonyom, hogy készletemet háza elől egészítettem ki!


Ma a virágok dobják fel kicsit ételeinket, melyek a virágok nélkül is nagyon finomak. Így kicsit szebbek.

Mivel bejegyzésem elsősorban a kajákról szól, rögtön rá is térek. A leves nem a megszokott zöldborsó, hanem fehér. A benne lévő tejfölös, vagy tejszínes habarástól. Keddi látogatásom óta egyre több fogalmam van a konyhán történő eseményekről. Sok gyorsfagyasztott alapanyagot használnak. Tárolási kapacitásuk, nekik is korlátozott, így sokkal előre nem rendelhetnek. Nagyon függenek a beszállítóktól is. Ha a megrendelt karfiol helyett karalábét hoznak tévedésből, nem mehetnek a sarki boltba bevásárolni. Ilyenkor van az, hogy "a változtatás jogát fenntartjuk" Így fordult elő a múltkor, hogy bakonyi helyett, palóc aprópecsenyét készítettek. Ennek a másik oka az is volt, hogy változatosabbá akarták tenni a menüket. Napokkal előtte volt egy másik gombás étel, így felülvizsgálták az étlapot. Így kell csinálni!
Tulipános Fan-fan mellé a zúzapörkölt került. Mint ahogy azt illik, galuskával tálalva. Jó szaftosan, ahogyan szeretjük. Áron fiam még nem tudja, mi várja itthon. Biztos örülni fog, és nem mellesleg jól is lakik. A konyhán beszéltünk róla, hogy van olyan idős ember, akinek a kiszállított étel az egész napi ellátmánya. A levest megeszi ebédre, a főételt vacsorára, vagy fordítva. Ha desszert is jár az ebédhez, akkor az már külön öröm. Igazolom! Kenyér hozzáadásával, egész nap jól tudok lakni az adaggal. 
Nem elég viszont fiaimnak, ami gondolom érthető. nekik lényegesen több energiára van szükségük, és az egész napos munkában, mozgásban meg lehet éhezni.  Gergő fiam néptáncot tanít, és ez ugyebár mozgással jár. Nem csak tanítja, hanem műveli is ezt a csodálatos tevékenységet. 5 éves korától. Igazi szerelem első látásra. Mindkét fiam vonzódik a művészetekhez, de kicsit másként. 
A kajára visszatérve. Gergus ma tarját fog enni. Tört krumplival, savanyúsággal. a mellérendelt csodálatos mangóliát nem kell megennie! Biztos jól fog esni neki, azt, hogy jóllakik-e vele, nem lehet tudni. Vacsiig elég.
a vegyes-vágott savanyúság ma mindkét főételhez jár, így teljessé teszi a menüt. 
Mivel nincs mit hozzátennem, mára elbúcsúzok. 
Jó étvágyat!



A jellegtelen savanyúságot is feldobja a virág.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése