2013. október 24., csütörtök

2013.10.24. Karfiolleves, Mustáros csirkecomb, toros káposzta

Most még a régi gépemen végzem a munkám, de néhány óra múlva változás lesz. Visszatérek a másik régire, ami hétfőn meghalt, viszont hála óriási szakértelmemnek, újra lett élesztve. Szerencsémre, adatok nem vesztek el, mert elővigyázatos vagyok. Húsz éve történt, mikor fiam szabadon garázdálkodhatott akkori számítógépemen, és azt az egyetlen lemezt tette be, amit nem lett volna szabad. Direkt halálfejjel lett jelölve, de azt hitte, valami játék. Akkor minden elveszett,szerencsére papíron minden megvolt. Akkor viszont még nem volt akkora szerepe a számítógépnek az életünkben. Ezért javaslom mindenkinek, ha teheti biztonsági másolatot készítsen minden fontos dologról. Mivel én megtettem, csak vissza kelél keresgélnem, és újra visszatelepíteni. Tegnap egész nap ezzel foglalkoztam.


Most viszont a kajákkal kell foglalkoznom, amik megint időben megérkeztek. Levesként, karfiollevest kaptunk. Imádom a karfiolt, kivéve ebben a formában. A levest viszont megkóstoltam, mert enélkül nem tudnék véleményt mondani róla. Rosszat nem mondhatok. Igen finom lett, igaz, hogy egy kevés póréhagymával tuningoltam. Nem ártott neki. Nincs akkora ellenszenvem a karfiolleves iránt, hogy ne enném meg a kitálalt mennyiséget. El fog fogyni!
Mint ahogy a főétel is, ami ma mustáros, sült csirkecomb formájában jött. Csirke alsócombok sülve, végül nyakon öntve mártással. Ez a mártás, nem is annyira mustáros, hanem inkább lágy selymes. Tetszett, mint ahogy az illatokra reagált Kimi kutyus is. Neki kifinomult érzéke van a csontot tartalmazó ételek kiszimatolására. Kivételesen, egy combit megettem, ráfogva a kötelező kóstolásra, és a csontot megkapta a barátom. Köszöni! Én is a kaját, mert meg vagyok elégedve a minőségével.
Nem mondhatok sajnos véleményt a másik főkajáról, mert abból nem rendeltem. Van viszont tapasztalatom a toros káposztáról, mert egyik nagy kedvencem. Én is sűrűn csinálom, legtöbbször bográcsban. Még Benke Laci Bácsi is megdicsérte a torosomat a Böllérnapon, pedig az nagy szó. Jól esett, hogy külön kiemelte ételemet. Ide beteszem az én torosom elkészítésének módját: Itt láthatod, ha kíváncsi vagy rá.
Én kovászolt káposztával csináltam akkor, és igen jól sikerült.
A csibecombok mellé jár egy adag vegyes vágott savanyúság is, így teljes a kép, és az ízélmény. 
Ez kerül saját asztalomra, és mindazokéra, akik ugyanabból az étteremből rendelik a mindennapi ebédet.
Remélem, mindenki jól fog lakni! Mi biztosan.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése