2013. szeptember 30., hétfő

2013.09.30. Karfiol leves, krumplifőzelék, ízes bukta.

Új hét kezdődik, és holnap új hónap indul. Mivel ma van a hó utolsó napja, lejár a szavazás néhány receptversenyen, ahol indultam. Tegnap, lefekvés előtt megnéztem az állást, és örömmel konstatáltam, befutó helyen vagyok. Ma reggel megdöbbentem! Valaki (valakik) éjszaka, meghekkelték a szavazást, és több mint ezer pontot nyomtak receptjeimre. Nem tudom, mi volt a cél! Le akarnak járatni? Mindig a tisztességes verseny híve voltam, és maradok is. Többször említettem már oldalamon, hogy léteznek szavazat generáló programok, és a minap engem is megpróbáltak rábírni emailben a használatára. Némi pénzért vehetek szavazatokat (hol is hallottam erről?) Szóval! Felhívom ismeretlen "jótevőm" figyelmét, hogy tartózkodjon az efféle csínytevésektől a jövőben! Köszönöm, egyébként jól vagyok, sőt az én k..va Anyámat! Elnézést, a kifakadásért, lássuk inkább a kajákat!


Ma karfiol leves érkezett. Nem karalábé, mint az étlapon szerepelt, hanem karfiol. Apró szerkesztési hiba, ennyi legyen a legnagyobb probléma. Csodálkoztam is, mert nemrégen volt karalábé, és ügyelni szoktak arra, hogy ne ismétlődjenek gyakran a menük. Biztos véletlen volt, és korrigálták. A leves, viszont finom. Megint jól lettek hozzáadva azok, amik kellenek bele. Jól sikerült.
Nem tudok beszámolni a főételek egyikéről, a majoránnás tokányról. Hacsak úgy nem, hogy felidézem magamban az ízét. Higgyétek el, sikerül. Már régebben elhatároztam, hogy sok ételt meg fogok receptesíteni. El is kezdtem, és a hétvégén, több mint húszat meg is csináltam. Most azon gondolkozok, hogy nyitok blogoldalamon egy külön fület, ahol csak a receptek lesznek. Azok is természetesen, amiket évek óta innen, a konyháról kapunk. Hamarosan tehát, -akik blogoldalamat is olvassák - recepteket is találnak ezekről az ételekről is. Levesekről, főételekről, salátákról, desszertekről. Megérdemlik ezek a finom kaják! Természetesen, úgy fognak szerepelni, ahogy én készíteném, vagy készítettem saját konyhánkban. Várom majd a véleményeket is!
Blogjaim látogatottsága szombaton átlépte a 100000 főt, amit külön köszönök! Ezek szerint jól csinálom, amit csinálok.
Kicsit elkalandoztam, a másik főétel ismertetése helyett, de itt vagyok újra.
Krumplifőzelék érkezett, sült csibefasírttal. Olyan, mint ahogy szeretem. Lágy, selymes, fehérfőzelék, kellemesen savanykás a tejföltől, a kevés ecettől, sűrű, de nem túl sűrű a habarástól, egyszóval finom. Egy receptoldalon, megkértek, dolgozzam át régi tejfölös receptjeimet, tejszínesre. Sokat használok tejszínt, mert lágyabb az íze a tejfölnél. Meglepődtem viszont, hogy új tejszíneket fejlesztett ki egy cég. A főzőtejszín, a habtejszín mellett, tejszínes besamel szósz, gombás, és parmezános tejszínek is léteznek. Ezek népszerűsítésében veszek részt mostantól. Nem tolakodóan, de minden újítást érdemes kipróbálni. Receptjeimben, tehát találkozni fogtok ezekkel is. Mint ahogy más dolgokkal is, amiket ajándékképpen kapok kipróbálásra. Úgy látszik, valami beindult. Újabb bizonyítéka annak, hogy valamire ráéreztem, és ezek szerint másnak is tetszik amit csinálok. Az külön öröm, hogy szakembereknek!!! Egy amatőr számára nincs nagyobb elismerés, minthogy a szakma felfigyel rá. 
Megint kalandozok, de annyi minden történt az utóbbi napokban.
Essen néhány szó a mai desszertről, ami ízes bukta. Tudjátok, nem lekváros, hanem a régen tömbben kapható gyümölcsízzel a közepén. Egyszerű kelt tészta, igen laktató jó adag. Én spéci nem csípem annyira, mint más sütiket, de ez az én szubjektivitásom. Másnak viszont elég akár uzsonára, vagy vacsira is. Tudom, hogy sokan egész nap abból gazdálkodnak, ami ételhordóikban érkezik.
Nekik is, meg mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése