2013. szeptember 6., péntek

2013.09.06. Sárgaborsó gulyás, carbonara spagetti, mákos guba, körte.

Szorgalmas vagyok! Töltögetem fel receptjeimet a Tesco oldalára is, mert megkértek rá. Emellett természetesen minden más elfoglaltságomnak is eleget teszek. Annak is, hogy beszámolok a mai ebédről, és még egy májgaluska leves recepttel is adós vagyok. Még ma meglesz. 
Már írtam, hogy jövő héttől, egyféle menüt kapok, mert nagyobbik fiam, munkahelyére kéri a kaját, így azt nem tudom fotózni. Sebaj! Az étlapon megnézem, mit eszik, és az archívumból teszek egy képet fel. Több tízezer fotóm van saját konyhánkban, és a menzán készült ételekről, így kis csalással (gondolom elnézhető) értesülni fogtok, a teljes napi menüről.





Lássuk, ma mit eszünk. A leves, sárgaborsó gulyás. A szárított zöldborsó, kétféleképpen kerül forgalomba. Zöld, és sárga színben. Íze hasonló, és mindkettő finom. Az általam is sűrűn alkalmazott aszalást, szárítást használják, így sokáig tárolható. Jóval a fagyasztás előtt ismert, és használt eljárás. A gulyás, pedig ugyanúgy készül, mint más testvérei. Tele husival, répával, és ma csipetke főtt bele. A húsdarabok, ma apróbbak a szokásosnál, így a fog problémákkal élőknek is kedveztek. Egy kis csípőset nekem elbírt, de ez a saját ízlésem.
A főételek közül, a carbonara spagettit, legutóbb Húsvétkor készítettem, a megmaradt sonka felhasználásával. Ez is tartalmaz sonkát bőséggel, és tejszínes mártást, valamint a tetejére sajt van reszelve. Megkerestem a blogom linkjét, amit Húsvét után töltöttem fel, így gyorsan idehoztam.
Itt láthatod, én hogyan készítettem a carbonara spagettit.
A másik főételt, még soha nem készítettem el. Bevallom, ezért is örülök annak a változatosságnak, amivel a konyhán kiválogatják a napi menüket. Óriási adatbázisból dolgoznak, így előfordul, hogy hónapokig nem ismétlődnek az ételek. Az is törvényszerű, hogy az ember saját otthonában, nem főz ilyen változatosan. A mai második főétel, ékes bizonyítéka állításaimnak. Mákos gubát is kaptunk, ami beillik a pénteki gazdag leves, és tésztaétel kategóriába. A mákos guba, kifejezetten édesszájúaknak van kitalálva, ugyanis kiflidarabok, mákkal szórva, vaníliás mártással, sütőben, kicsit összesütve. Aki szereti, biztosan ízlik neki. Én csak az illattal ismerkedtem meg, de az kifogástalan. 
A menübe beleillik a körte is, ami szokásos pénteki gyümölcsöt takarja. Ma ez volt a legnehezebb feladat a fotózásnál, de megoldottam. a végén, megmutatom, hogyan. Jönnek az őszi gyümölcsök, hiszen ezek a szezonálisak. A hétvégén, természetesen itthon főzünk, így néhány napig, ezzel a rovatommal nem jelentkezek. Mással igen!
Mindenkinek kellemes hétvégét, szép időt kívánok!
Apró trükk a fotózáshoz. Ahhoz, hogy szebb legyen a képen, természetellenes helyzetbe kellett hozni a körtét. Így sikerült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése