2013. augusztus 28., szerda

2013.08.28. Zöldségleves, pácolt tarja roston, citromos rolád

Minden napra akad valamilyen kihívás az ételfotókkal kapcsolatban. Tegnap a rakott brokkolit próbáltam minél szebben a képre varázsolni, ma viszont szerettem volna az adag méretét érzékeltetni. A főételről, a tarjáról van szó. A legnagyobb tányéromat kerestem elő, hogy érzékeltessem, mekkora adagokat kapunk nap, mint nap. Úgy érzem, mindenki látja, hogy jól lehet lakni vele.


Mint mindig, természetesen a levessel kezdünk. Olyannyira, hogy a kitálalt adagot, ma is elpusztítottam. Nem tudtam ellenállni neki. Nem csak a színkavalkád, ahogy a fotón is látszik, hanem az egyszerűsége, finomsága miatt sem. Vegyes zöldségleves, mindennel, ami illik bele. Az alap most is a megszokott csontleves, de jól fel lett dúsítva. Ennyi elég is volt a kávé után.
Most gyorsan megnéztem, mit nem eszünk ma. Főtt sertésszeletet meggymártással. Ehhez szokás pirított morzsát is tálalni, de mivel nem kértünk belőle, nem tudom mások asztalára hogyan érkezett. Ami miatt a pácolt, sült tarja mellett döntöttünk, az, hogy mindannyian szeretjük. A sertés, egyik legfinomabb része. A legszaftosabb hús. Sertésanatómiai ismereteim szerint, a gerinc mellett végighúzódó hús (karaj) far felőli zsírral jobban átszőtt része. Remélem, jól határoztam meg! Pont amiatt, hogy vékony zsírerek is találhatók ebben a húsrészben, talán a legalkalmasabb roston, grillen sütésre is. A mellé tálalt rengeteg krumplival, bőséges ebédet biztosít. A kis rozmaringágat azért tettem mellé, mert ezzel együtt sütve, szerintem a legfinomabb. Ma nem így készült, de most is igen ínycsiklandozó.
Mindez meg lett fejelve egy sütivel személyenként. Én mindig citromos roládnak nevezem, de nem tudom valóban így hívják-e hivatalosan. A lényeg, hogy Nejem egyik kedvenc sütije. Meg is hagyom neki a sajátomat! Ja a süti épségben megérkezett, és szép fotót tudtam róla készíteni.
Úgy látszik néhány napig az idő borúsabb lesz a megszokottnál, és bár tegnap kitettem a kovászolandó üveget, lehet, hogy kicsit később lesz szüret. Az eső viszont nagyon kellett már!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése