2013. augusztus 12., hétfő

2013.08.12. Grízgaluska leves, tökfőzelék, zöldborsós apró pecsenye.

Sokkal később jelentkezek a megszokottnál. Egyszerű oka van! Nem adtuk le a múlt héten az edényeket, így személyesen kellett elsétálni érte. Közel van, de későn indultunk. Ráérünk, mert ketten vagyunk nejemmel, a többi éhes száj egyenlőre nem sürgeti az ételt. A hétvégén elgondolkoztam azon, vajon hogy számolják ki a főzéshez szükséges alapanyagokat. A beszerzésre gondoltam. Biztos van pontos lista, számítási rendszer, amit be kell tartani. Itthon nem gond, ha valamennyivel többet készítek, mert biztos elfogy. A menünél viszont, pontosnak kell lenni. Kevés kivétellel nem tárolható a megfőzött étel, így a maradék kárba veszne. Kár lenne érte!


A leves, rendkívül egyszerű grízgaluska leves. Semmi különlegesség, a megszokott csont alaplé, és az egyetlen necces pont a galuska is jól megfőtt. Ez biztos nem vész kárba. Nálunk, biztosan!
Még nem tudom melyikünk fogja a tökfőzeléket megenni, mert mindenki szereti. Most sült párizsival érkezett, de van a hűtőben még néhány tükörtojás, így akár az is kerülhet rá.
Én általában átengedem a döntést a hamarabb érkezőknek, és azt eszem ami marad. Ebben a melegben, ráadásul nincs is akkora étvágyam. Tegnap jól laktam Anyósomnál, és mivel sok ajándékot kaptam a kertjéből, így azok feldolgozásával folytatódik a mai nap. 
Valaki viszont a zöldborsós apró pecsenyével lakik jól, mert azt is kaptunk. Jó szaftosan, tészta körettel. Ilyenkor bőségében vagyok annak, amivel díszíthetem az ételeket, de ez a koktélparadicsom külön jól néz ki mellé. Meg is szedem a magját, mielőtt mindet feldolgoznám. 
A sütiről eszmét cseréltünk párommal. Megbeszéltük, hogy csak úgy lehet megsütni, ha már töltve van az egyébként leveles tésztás süti, de a díszítésként mindkét oldalra nyomott puding, utólag került rá. Ebben biztos vagyok. Annyi gyakorlatot már a sütik terén is szereztem, hogy bátran ki merem jelenteni.
Most, hogy megírtam kötelező kajabemutatómat, el kell döntenem, milyen sorrendben kezdjek hozzá munkámhoz. Kísérlet következik, ami a karfiol kovászolásában nyilvánul meg. Rengeteg paradicsomot dolgozok fel, és elindul a napon történő szárítása a parinak is. Valamilyen salátát is készítek, de ez még képlékeny, hogy milyet. Akár több félét is. 
Egy biztos! Akár jóllakottan kezdhetnék neki a munkának, de egyenlőre nincs étvágyam. Nektek viszont jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése