2013. augusztus 8., csütörtök

2013.08.08. Karfiol leves, rántott hal, toros káposzta.

Megint utoljára jelentkezek menzánkkal a héten, mert a hétvége, a saját konyhánk varázsában főtt ételeké lesz.
Az ígéretemet is betartom, mert mától megosztom azokat az ételeket, (ill. a róluk készült blogokat) amiket a Kifőztük magazin felkérésére főztem, és eddig nem tettem közkinccsé. Így aztán, megint nem hagylak benneteket írásaim nélkül, a hét végén sem.




Lássuk a lényeget! Ma Karfiollevessel kezdek. Gyerekkoromban nem szerettem a karfiolt, semmilyen formában sem. Azóta változott az ízlésem, de a leves, még mindig nem nagy kedvenc. Meg fogom enni, de nem török ki üdvrivalgásban elfogyasztásakor! A családban viszont én vezettem be a csemege karfiolt, mint savanyúságot kicsit csípősen, és az nagy kedvenc, még unokahúgaim, és öcséim körében is. Ha kapok, még kovászolni is fogom, és le fogom írni, hogy sikerült.
A rántott hal, nem az én eledelem lesz. Szeretem ugyan, de sokkal jobban voltam kíváncsi a másik főkajára. A halat így Gergő fiam eszi meg, biztos jó étvággyal. Most nem fog reklamálni a szerinte kis adag tartár miatt, mert egyáltalán nem kaptunk hozzá. Nem is lett volna értelme, mert mire másoknak is kiszállítják az ebédet, a tartár jelentős károsodást szenvedhetett volna ebben a dög melegben. Kezdek szakács aggyal gondolkodni! Nem kell hozzá sok ész, de bizonyos összefüggések maguktól érthetőek. 
Amire nagyon kíváncsi voltam, az a toros! Elég jól tudom elkészíteni, legutóbb Benke Laci bácsi emelte ki az általam főzött torost a Böllérversenyen, (megint dicsekszek!) így jogos volt a kíváncsiság, vajon milyen minőségben érkezik. Igen finom! Mi sokkal csontosabb húsból készítjük, de valószínű mások, aki ma ezt rendelték, jobban örülnek a színhúsból főtt torosnak. Még lehet, hogy ebédig veszünk egy pohár tejfölt, mert számomra az tartozék. Laci bácsi mondta azt is, és ezért külön megdicsért, hogy nem tettem rá a tejfölt a torosra, hanem külön edényben tálaltam. Ha véletlenül valaki neki főzne, ezt feltétlenül vegye figyelembe! A torosra tett tejföl, nála rossz pont! A toros, mint írtam, elég finom. A tegnap szüretelt csilipaprika is illik hozzá, mert nem csípős a konyhán főtt étel. Ezt is mindenki saját ízlése szerint ízesítheti, de ez így van jól! 
Elbúcsúzom tehát a hétre a menzával, de máris jön egy bográcsos étel az öt közül, és minden nap kaptok egyet azokból amit a Kifőztük magazinnak főztem. 
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése