2013. augusztus 7., szerda

2013.08.07. Csontleves, pácolt kacsaszárny, fehérbab főzelék fasírttal, puncs szelet

Tegnap, egész nap takarítottam. Ne úgy képzeld, hogy seprűvel, lapáttal, ronggyal, hanem a gépemet tartottam karban. Azért hívom fel rá a figyelmet, mert bár én rendszeresen elvégzem, mindig beüthet valami, és ilyenkor nagyon lelassul az eszköz. Tegnap sikerrel elvégeztem egy nagyobb karbantartást, így megint a régi. Ez csak mellékes, hiszen a kajákról szoktam írni ilyenkor.




Lássuk! A legegyszerűbb leves, a csontleves érkezett. Nem csak cérnametélt, hanem zöldség, répa kockák is főttek bele. Most elgondolkoztam, és rájöttem, mi itthon nem szoktunk csinálni csontlevest. Kivétel az, amikor orja csontból, vagy marha szegy oldalas csontjából készítünk levest, de akkor a hús is felhasználásra kerül. Pedig Kimi kutya, biztos örülne egy nagy csontnak, amin hosszú ideig elrágódhat. Lehet, hogy csak neki, veszünk egyet a hét végére. Még nem biztos, de előzetes adategyeztetés alapján, lehet, hogy körömpörit készítek bográcsban, és semmibe nem telik egy nagyobb csonttal megtoldani az anyagot.
A főételek közül az egyik esetében puskáznom kellett. Nem tudtam, milyen husiból készült, de mint az étlap írja, pácolt, fűszeres kacsaszárny érkezett. Meglepődtem, mert a pácolást, egész fekete borssal végezték, Inkább őröltet szoktunk használni, mert az könnyebben bedörzsölhető a húsba, de biztos finom lesz így is. Majd később megkóstolom. 
A másik főétel, ma babfőzelék, fasírttal. Az apró fehérbabból készült, és állagát tekintve kitűnő. Ezt sem kóstoltam meg, de bízok a megszokott minőségben. Ezzel sosem szokott probléma lenni. A fasírtot szokás szerint nem tudtam épségben kiemelni a tálaláshoz, így jelentős képszerkesztés után kicsit kozmetikázva szerepel a képen. Egész jól sikerült!
A sütit viszont elpusztítottam! Kivételesen, nem tudtam megállni. A reggeli kávé után jött a süti, majd kevés görögdinnye, és a kitálalt levest is bekanalaztam. Nem lesz ettől bajom? Az elmúlt napokban úgyis főleg salátákon éltem, így nem ártott egy kis változatosság. A puncs szeletet egyébként is szeretem! Megint csupa olyan kaja, amivel biztosan jól fogunk lakni. Remélem, Ti is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése