2013. július 5., péntek

2013.07.05. Lencsegulyás, diós tészta, rakott penne.

Péntek van, így ma kapunk utoljára kaját a héten. Természetesen, nem maradunk éhen a hétvégén, de Párom most indult a piacra, meg bevásárolni, így eldönti mi készül a konyhában. Biztosan finom lesz. Ma lezárul a Receptrangadó harmadik szakasza, így valamit nekem is kreálnom kell az utolsó fordulóra. Hogy mit, arról fogalmam sincs, mert a kötelező hozzávalóktól függ. Egy biztos pont van, a desszert. Van két tervem, de meglátjuk. Annyit előre, hogy őszibarackot mindenképpen szeretnék bele tenni. Kaptuk is három szép példányt, így arra einstandot jelentettem be!




Nézzük az ebédet! Péntek van, így a megszokott gazdag leves, valamilyen tészta, és gyümölcs. Ez így van évek óta. Nem csak ezen a konyhán, hanem máshol is, ahol eddig étkeztem. Kialakult szokás, amivel semmi bajom nincs. Valószínű a vallási alapokon nyugvó, pénteki böjtre vezethető vissza, de az okot nem kutatom. Egy biztos, mi mindig jól lakunk. Ma is. A leves, lencsegulyás. Tele minden földi jóval, ami egy egy ilyen tartalmas levesbe illik. Szemre nem tudtam volna megállapítani mit tartalmaz, így belekóstoltam egy kanállal. Aztán még egyel, és még egyel. Úgy kellett visszafogni magam, hiszen még nincs ebédidő. Jó kis laktató leves, az adag is bőséges. 
A család kétféle főétel közül választhat. Az egyik a diós tészta. Ránézésre rögtön eszembe jutott heti versenyfeladatom, amibe az egyik kötelező alapanyag a tagliatelle tészta volt. Pont olyan ami ebben az ételben van. Ugyanezt, a fodros tésztát használtam bele, bár nem biztos, hogy a gyártó is ugyanaz. A receptjét a hét elején közzé tettem, de ha esetleg nem láttátok, bemásolom ide is: Itt láthatod!
Bár így sem moshatom le magamról a bélyeget, miszerint "aki menzáról hozatja a kaját, az nem is tud főzni", ez remélem eloszlatja bennetek a kétséget!
A másik főétel, rakott penne. Sűrűn készítenek a konyhán rakott (csőben sült) ételeket. Ezt is többször volt szerencsénk kóstolni, és soha nem csalódtunk. Most is úgy készült, ahogy szokott. Közepesre főtt penne tészta, amibe sonkát, darált hús, esetleg zöldséget (jelen esetben sonkát) rétegeznek. amit sajtos, tejszínes, morzsás mártással sütnek össze, így a sütés után szépen egyben marad, és látványosan szeletelhető lesz. Így könnyebb porciózni, és a szemnek való élmény sem marad el. Most jutott eszembe, hogy erről is írtam régebben, így ha valaki ezt szeretne csinálni, recepttel is találkozik ezen a linken: Ide kattints!
Elérkeztünk a végéhez, és a már említett őszibarackhoz. Tudjátok! Van a plüss barack, meg a borotvált barack. Ez a szőrös változat. A nektarint azért árulják drágábban, mert azt meg kell borotválni. Itt nevetni kell! A két gyümölcs egyébként csak rokon, de mindkettő finom. Ez most félre lett téve, mert ha tudom, fel fogom használni a néhány napon belül elkészítendő saját desszertemhez. Ha másként nem, csak díszítésként. Nagy terveim vannak, és annyit elárulok, hogy égni is fog! Be fogok számolni róla időben!
Addig viszont kellemes hétvégét, és jó időt kívánok. A Balaton átúszásra ne jelentkezzetek, mert azt elhalasztották! 
Viszlát hétfőn!
Voltak akik észrevették, voltak, akik nem. Lányos zavaromban, ezt a bejegyzést véletlenül, másik blogoldalamra töltöttem fel, és egy napig ott volt található. Elnézést kérek, a hibát korrigáltam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése