2013. június 20., csütörtök

2013.06.20. Zöldbab leves, bakonyi szelet, rántott hal, uborkasaláta.

Gyerekkoromban, hosszú ideig csillagásznak készültem. A természettudomány szeretete továbbra is megmaradt bennem, és figyelemmel kísérem az eseményeket. Saját üzenőfalamon már közzétettem a tényt: Holnap reggel nyári napforduló lesz, tehát a leghosszabb nappal elé nézünk. Azt nem gondoltam volna viszont, hogy ennek a közelgő eseménynek, más hatása is lesz. Számomra jelentősen megnövekedett a gravitáció. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a nem rég vásárolt, kedvenc tálaló tányéraim egyikét kihúzta kezemből, és a fizika ismert törvénye szerint, a kövezetre érve szét is törte. Néhány másodpercre rá, a telefonomat is földre teperte, így mára tartós ismeretséget kötöttem a gravitációval.


   
Szerencse, hogy érkezett ebédünk egyenlőre nem került kapcsolatba a fizikával, így be tudok számolni róla. 
Zöldbableves érkezett. Csak így egyszerűen, tényként kezelve. A megszokott minőségben, magas beltartalommal, tejfölös habarással. Milyen csúnya szakszót találtam a leves jellemzésére. Az viszont biztos, hogy ez a jelző illik rá. Több kanállal kóstoltam belőle, és bevallom, nehéz volt abbahagyni. Nincs még itt az ideje. Jut belőle bőven ebédre is, mert az adag a megszokott mennyiség. Magyarul bőséges!
Áron fiam ma bajban lesz. Sem a halat, sem a gombát nem csípi. A bakonyi szelet, ami ma makarónival érkezett, igen sok gombát tartalmaz. A közelmúltban hosszabb értekezést írtam a bakonyi módra készített ételekről, amiből világosan kitűnik, hagy az ételek gombapaprikással való párosítását nevezik így. Így írtam róla korábbi bejegyzésemben. 
A méltán híres Gundel Károly készítette először ezen a módon ételét. Dicséret érte, mint oly sok más általa kitalált finomságért. Az étel finom, érezhető benne a pirított szalonna íze, a ragu kitűnő.
A másik főétel is igen finom lehet. Rántott hal. Azt, hogy milyen halból készítették, nem tudom megállapítani, de nem is ez a feladat. A lényeg a jóllakatás szándéka, ami biztos teljesül. Megfelelő mennyiségű krumplipürével érkezett, ami garantálja az étvágy csillapítását. Hogy jobban csússzon, uborkasaláta is került mellé. Így teljes a mai menü.
A gravitációval pedig egyenlőre remélem nem kerülök további konfliktusba. A tányér maradékait összesöpörtem, a telefont összeraktam, kipróbáltam. Nem halt meg! Ez a lényeg! Na meg, hogy ragadjon a bélyeg! Szép napot, ami ma elég hosszú lesz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése