2013. június 7., péntek

2013.06.07. Tárkonyos szárnyas raguleves, carbonara spagetti, nektarin.

Akik tudják, mi a választék, mely főételek közül lehet rendelni, lehet, hogy kicsit kiábrándulnak. A család nem csípi a grízes tésztát. Ezért nincs a mai montázson. Minden más, ami érkezett, igen.




Elsőként nézzük a tárkonyos szárnyas ragut. Első a fotózás, utána jön a kóstolás. Bevallom, a látható mennyiséget meg is kajáltam. Jól esett. Nem túlzott, de mégis domináns a tárkony íze. Épp tegnap szedtem le az első komolyabb adag tárkonyt kertemben. Az idei termés kielégítő lesz, és amellett, hogy saját szükségleteinket biztosítja, jut belőle ajándéknak is. A tárkonyból,ugyanis nem kell sok. Néhány hete megkóstoltam egy levest, amit iszonyatosan elrontott a rengeteg tárkony. Egyébként sem volt nagy szám. Elgondolkodtam, mekkora felelősség egy nagyobb társaságnak főzni. Megbíznak benned, hogy finom ételt szolgálsz fel, és ha nem megfelelő a végeredmény? Ezért összpontosítok mindig fokozottan, ha társaságnak főzök. Volt már, hogy három bográcsban, 150 főre. Ne higgyétek, hogy ha nagy adagot főzöl nehezebb. Ugyanúgy kell figyelni egyre, mint háromra. A megfelelő előkészületek után, már csak kavargatni kell. Az előzőeket azért említem meg, mert jön a kerti partyk ideje, és gondolom többen fogjátok elővenni a szabad tűzi, és grilles eszközöket. Én is folyamatosan főzök szabadban, és már három étellel el is készültem, amit felkérésre főzök. Augusztus elején jelenik meg, és akkor közzéteszem. Addig is sok bográcsos,grilles ételt fogok csinálni, amikről beszámolok. Bocs, hogy elkalandoztam! A leves egyébként mint említettem, kifogástalan.
A főétel, amivel a grízes tészta kizárásra került, carbonara spagetti. Bevallom, utoljára húsvét után, a megmaradt sonkát újrahasznosítva készítettem, de mivel rendszeresen szerepel az étlapon, elég sűrűn találkozunk vele. És elég ritkán ahhoz, hogy ne unjuk meg. Szerencsére, nagyon változatosan főznek a konyhán, és ritkán fordul elő az ételek ismétlődése. Most utánanéztem. Február eleje óta harmadszor érkezik ez az étel. A megszokott minőségben, sajtos, tejszínes sonkás ragu, megfelelően sűrítve, jókora adag. Megint elég a levessel együtt, egy bőséges ebédhez. 
A gyümölcs viszont először érkezett idén. Itt a szezonja. 1 nektarin / kopf, ami méltó zárása a finom ebédnek. Igaz, hogy ebből a mennyiségből nem fog Párom sütit alkotni, de nem is ez a cél. A komplett ebéd megvan. Nektek pedig kellemes hétvégét kívánok, és jó étvágyat a mai ebédhez. Nálunk valószínű a hihetetlen olcsón vásárolt fagyott csirkemáj lesz a hétvégi alapanyag, de majd meglátjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése