2013. április 8., hétfő

2013.04.08. Zellerkrém leves, krumplifőzelék fasírttal, rejtélyes aprópecsenye, kakaós csiga.

Megérkezett, az első zsákbamacsek is, amióta írok az érkező ebédünkről. A héten, ugyanis, nincs étlapom. Egyszerű az ok, ugyanis lebetegedtem, és nem szkenneltem be. Ez újabb kihívás, mert a héten, analizálnom kell az ételeket, és csak saját benyomásaim alapján kell nevet adni a kajáknak. 





Lássuk a leveskét. Egyértelmű! Zeller darabkák úszkálnak a tetején, és az íze is kísértetiesen hasonlít a főtt zellerre. Ez bizony zellerkrém leves. Nem is krém tulajdonképpen, mert bőségesen vannak benne zellerkockák. Kitűnő! Pont így szeretem. Annyira besűrítve, amennyire éppen kell. Ha most látnátok, röhögnétek rajtam! Felálltam a gép mellől, és ismét belekóstoltam a levesbe. Megállapítottam, hogy tejföl is van benne, és a tetején, pirított kenyérkockák lubickolnak. Igen finom, de melegíteni kell rajta.
Az egyik főkaja is pipa. Nem is lehet eltéveszteni, sőt megkóstolnom sem kellett. Nem is illene, mert ez ma Gergő étke. Krumplifőzelék érkezett, fasírttal. Ez utóbbi, valószínű csirke, vagy pulyka származék, és valamelyik konzervgyár terméke. Mi is sűrűn készítünk ilyet itthon, mert gyors, olcsó, és finom. A krumplifőzelék is biztosan. Jó párosítás.
Ami ma az igazi rejtvény, az általam fogyasztandó főétel. Ezt most analizálnom kell! A tészta, ami a köret, rendben.

A rejtélyes aprópecsenye.
Bakonyinak semmiképpen nem
nevezhető.
A husikák mérete miatt, aprópecsenye. Ismét séta volt az asztalhoz, és a friss benyomások alapján folytatom. Tehát, a hús, sertés. Mind az állaga, mind az íze alapján, bátran állítom. A ragu, amivel összefőzték, az viszont kérdőjeles. Van benne sárgarépa, kockára vágva, zöldbab, és más kockára vágott fehér zöldséget is találtam benne, ami legjobban a karalábéra hasonlított. Nagyon finom, jó szaftos, de a fantázianéven gondolkodnom kell. Tavaszi, vagy palóc aprópecsenye nevet adnék neki. A zöldbab miatt, inkább ez utóbbit. Előbb-utóbb kiderül a valódi elnevezés is.

A kakaós csigabigán, viszont nem kell vacillálni. Azért a biztonság kedvéért mintát vettem belőle. Még a végén elhízok! Ha azt hiszitek túlzok, tévedtek. Minden érkező ételünk, finom, és minden nap bőségesen jól lehet lakni velük.
És akkor jöjjön a mai nap legnagyobb tévedése. Nemrég fedeztem fel a facebookon egy oldalt, ami csak gyulaiaknak szól. Aru-hazhoz az oldal neve, és tartalmazza, néhány gyulai étterem menükínálatát. Többek közt, a ma érkező menüt is. Nehezményezem, hogy elég későn teszik fel. Jobb lenne, napokkal előre feltenni a menüt, mert könnyebb lenne a rendelés. Különösebb gondot sem okozna, mert már az előző kedden megérkezett a heti étlap. Felajánlottam segítségemet, mert hihetetlen mennyiségű ételfotóval rendelkezek, ami a menü mellé tehető. Az oldalon, ugyanis, fotóval szerepelnek a menük. Ezek egyelőre, hiányoznak. A beharangozó után, jöjjön a tévedés. Hát kérem, ez bizony nem bakonyi! Mert az oldalon, bakonyiként szerepel az aprópecsenye. Pont a hétvégén írtam egy hosszabb értekezést a bakonyi módra készített ételekről. A bakonyi módra készült ételek közös jellemzője, hogy gombapaprikás szerű ragu van rajta. Ezen tschokkolom, gombát, keresve sem találtam. Az étel, nagyon finom, de nem bakonyi! Ennek bizonyítására, kénytelen vagyok a végére belinkelni a bejegyzésemet. Ha van időtök, olvassátok el! Jó Étvágyat!
A bakonyi módra készült ételekről itt írtam!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése