2013. április 2., kedd

2013.04.02. Karfiol leves, mustáros sült csirkecomb, csülökpörkölt.


Eltelt az ünnep. Gondolom Ti is, rengeteg kajával készültetek, még az is lehet, hogy van maradék, ami miatt nem kellett volna a mai napra rendelnünk ebédet. Bár nem volt vendégjárás, jó étvágyú családom, a kaják nagy részét elpusztította, így jól jött a menza. Még az is terveimben volt, hogy újabb bejegyzéseket firkálok, a maradékok újrahasznosításából, de így jártam. Majd csinálok maradékot kamuból. Úgy teszek, mintha maradék lenne, pedig frissen csinálom. 
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem semmi bajom. Rég megtanultam, az ünnepen nem zabálom telem magam, így nem kell marokszám szednem utána a tablettákat. Most sem.




Azt vártam, kímélő ételek fognak érkezni, de ha megnéztem volna az étlapot, rájöttem volna, hogy szó sincs róla. A leves, tán kicsit kilóg a sorból, mert az akár kímélő is lehetne. Karfiolleves, galuskával. Megint, egy habart levesről van szó, amibe a galuska mellett, szemmel láthatóan zöld fűszert is belefőztek. Hogy mit, majd később megállapítom. Szerencsére, kertemben megindult a fűszernövényeim egész sora, de legszebben a tárkony fejlődik. Az is lehet, hogy pont tárkony van a levesbe. Illene hozzá.
Főétel, ma is kétféle érkezett. Azt hiszem, a héten, minden nap különfélét rendeltünk, így meg is tudom mutatni minden nap, mindkét menüt. A jövő héten, már nem biztos, hogy így lesz. Megkaptuk a következő étlapot, de előre nem tudom, hogy dönt a kupaktanács. Majd látjuk. Addig viszont, azt esszük, amit a múlt héten rendeltünk. Az egyik étel, a mustáros, sült csirkecomb. Finom, tepsiben sült étel, mint a nevéből kiderül, mustáros villámpáccal, ropogósra sütött bőrrel. Egyenlőre szemrevételezés alapján, de lesz alkalmam megkóstolni, kicsit később.
A másik ételt nem én rendeltem, de töredelmesen bevallom, nem tudtam megállni, hogy egy falatot ne vegyek ki belőle, csak úgy mintának. Meg is tettem, és egy falat alapján, véleményt alkottam. Jól sikerült. Kiéreztem belőle, főleg a fokhagymát, de nem eltúlzott mértékben. Gondolom, Gergőnek is ízleni fog. Ez a csülökpörkölt tarhonyával, akár Húsvét utáni újrahasznosított étel is lehetne, de biztos, frissen készítették, a mai ebéd okán. Nem egy ünnep utáni, levezető étel.
A savanyú ami jár hozzá, ma hordós káposzta. Ezt mindkét főétel mellé kaptuk. Jót fog tenni a vitamin. ebben a hülye időben, szükség is van rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése