2013. március 5., kedd

2013.03.05. Tojásleves, rántott pulykamell tört krumplival, rakott zöldbab.


Vannak néha nekem is kudarcaim. Ti ebből semmit nem vesztek észtre, mert a feladatot, minden tudásom szerint teljesítem. Tegnap, rengeteg új bejegyzést írtam, receptoldalakra, blogom is bővült, de nem minden ment simán. Feltöltési problémák vannak. Ma pedig elterveztem, hogy azt is megörökítem, hogyan jut el hozzátok ez a kép, de ez sem sikerült. Nem adom fel, hamarosan látjátok. 
De az ételekről kell beszélnem, hiszen ez a lényeg. Ezzel nincs gond, mert jók lettek a fotók.

Ma ezek az ételek érkeztek Gasztropajtiék ételhordóiban.


Viagra helyett.

Rántott pulykahusi.
 Ma nem kell bevennem viagrát! Tojáslevest ehetünk, ami állítólag növeli a potenciát. Meg a rinocéroszagyar, őrölve. Mi lenne, ha megszórnánk a tojáslevest vele. Dupla élvezet. A hiedelemben nem vagyok biztos. A tojáslevest, sem ezért eszem, hanem azért, mert szeretem. Szombaton én is csorgattam tojást, az erős - savanyú levesbe. Igen jól sikerült, de ma enni kell. Az emlékekkel viszont nem lehet jól lakni.
Főételeink, megint kétfélék. Rántott pulykamell érkezett, tört krumplival. Nem okoz nagy gondot az elkészítés. A vékonyra szelt pulykamellet kikloffolják (klopfolják) (mindkettő helyes) és liszttel, tojással, zsemlemorzsával panírozzák. A legegyszerűbb ételek közé tartozik. Bár a panírozás, van akinek gondot okozhat. Kezdő háziasszonyoknak esetleg. De nem a konyha dolgozóinak, akiknek ilyenkor több mint 600 adagot kell előkészíteni. Nem semmi a teljesítmény! Biztos nem félórás munka, mint itthon. Tegyük fel, hogy nem mindenki rántott husit rendel, hanem mint mi, a másik főétellel is szeretne megismerkedni. Mi tehetjük, mert egyszerre három adagot rendelünk, minden nap. 


Rakott zöldbab.
A másik mai főfogás, lényegesebben macerásabb mint a rántott husi. Szerintem ezzel is könnyen megbirkóznak a konyhán. Mert gyakorlatuk van benne. Ma granitírozott ételt kaptunk. Azt mondták, ha idegen szavakat használok, okosabbnak tűnök. Rám fér! Szóval a granitírozás, csőben sütést jelent. Ezt sem tudjátok mit takar? A cső, a kemence zuga volt, ahol a tepsis ételeket sütötték, anno. Ma a kemence helyét átvették a légkeveréses sütők, amik lényegesen eredményesebben működnek egy ekkora konyhán. Kellene néhány forduló a kemencében, ennyi rakott ételnél. Annyit beszélek mellé, hogy majd elfelejtettem megírni, mit is kaptunk. Rakott zöldbab érkezett, a szokásos, igen esztétikus, és finom formában. Van benne darált hús, rizs, alján, tetején zöldbab, és az egész leöntve egy szósszal, ami tejfölből, lisztből, és lehet, hogy reszelt sajtból van kavarva. Ez utóbbira nem mernék nagy összegben fogadni. A lényeg, hogy finom.
A rántott hús mellé érkezett még egy adag csalamádé is, a megszokott minőséggel.
Ennyit a mai kajákról. Valamit viszont meg kell köszönnöm! Tegnap, rekord mennyiségű látogatóm volt, különböző blog, és weboldalaimon. Bocsánat! emberi lények esetében, nem illik mennyiségről beszélni! Maradjunk abban, hogy sokan voltatok. Majdnem annyian, mint az ... Ezek szerint nem dolgozom hiába. Jól esnek az elismerő kommentárok is. Egy gasztrobloggernek, nincs ennél nagyobb elismerés. A kudarcok, pedig nem érdekelnek!
Jó étvágyat! Holnap is jövök!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése