Mától ismét hódolhatok néhány napig szenvedélyemnek. Ismét kezdődik egy hét, és érkeznek péntekig ételhordóink. Reggel arra ébredtem, hogy álmomban otthon hagytam a fényképezőgépem, egy főzőversenyről. Erre riadtam. Nejem meg is jegyezte, hogy szerinte szenvedélyemmé vállt a fotózás. Tény, hogy ma is egy kicsivel többet foglalkoztam, az ételek fényképezésével, de főleg a montázs készítésével. (Montázsnak hívjuk szaknyelven azt az összeállítást, ahol egy képen több elem látható.) Ma egész jól sikerült. Igaz, hogy már tegnap kigondoltam az elrendezést.
A mai menü. A listát is láthatjátok, akár egy étteremben. |
Tarhonyaleves. |
Gyulai finomfalatok. |
Lencsefőzelék, lecsókolbásszal. |
Mákos bukta. |
A másik főfogás, egyszerű lencsefőzelék, lecsókolbásszal. Nem is érdemes különösebben ragozni. Egyszerű, de tartalmas étel. Ebből is látszik, hogy mekkora különbség van két fiam ízlése közt. Majdnem minden nap meg tudom örökíteni mindkét menüt. Azért, mert többnyire mindkettőből rendelünk. Nem nagyon csalódtunk eddig! Minden alkalommal, mindkét étel maradéktalanul elfogyott. Jó étvágyú a család egyébként. Szombaton, nyolc liter erős-savanyú levest csináltam. Olyan sűrűt, hogy megállt a tetején a merőkanál. A csirkepaprikás mellett, ez is maradéktalanul elfogyott. De elég volt szombaton főzni. Vasárnap maradt idő másra.
Említésre méltó a mai süti is. Első ránézésre rávágtam volna, hogy lekváros bukta. De sanda megérzésem azt diktálta, hogy megvágva fotózzam le. Ekkor derült ki, hogy nem lekvárt, hanem mákot rejt a belseje. Biztos finom. Kelt tésztából készült, és kellemes kiegészítője mai ételeinknek.
Jól kezdődik a hét! Most, hogy elkészültem, megyek ebédelni. Nektek is jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése