2016. szeptember 14., szerda

2016.09.14. Marha erőleves, tökfőzelék, fokhagymás tarja

Mélységesen fel vagyok háborodva! Azon például, hogy van aki állatoknak nevez bárkit is, ráadásul ezt meggyőződésből teszi, valamint nyíltan hangoztatja is. mert ezt hallja mindenhol. Szépen el lettek ültetve a gyűlölet magjai, és úgy tűnik beérett a termés is. De akkor sem állatok, hanem igenis emberek. Mint ő, vagy én. A témát inkább hanyagolom, mert senki csőlátása nem veheti el a kedvem. 
Pedig másképpen igencsak jókedvűen álltam a mai nap elé, amikor megnéztem a várható menüt. Csupa fincsi étel egy rakáson.


A leves nagyon egyszerű, mégis szeretem. Marha erőleves érkezett ugyanis, amibe cérnametéltet főztek bőségesen. Amióta hétköznaponként hozzák az ebédet, az étterem konyháján soha másfajta tésztát nem főztek ebbe a levesbe, mindig csak cérnametéltet. Feladat van rögtön, mert nem olyan könnyű a levest bekanalazni úgy, hogy a tészta, minden kanál levesnél le ne csusszanjon a kanálról, mielőtt az a számban kötne ki. A feladatot meg fogom oldani, mert elsősorban éppen a bőséges tésztamennyiség miatt csípem ezt a levest. 

Amire viszont nagyon vártam, az egyik kedvenc ételem, a tökfőzelék. Ez nem volt mindig így, hiszen gyermekkoromban, volt egy időszak, amikor kifejezetten ki nem állhattam ezt a főzeléket. Változtak az idők, változtam én is. Ma már más a helyzet, mint azt hosszú eszmefuttatásomban már leírtam. A tökfőzelékről szóló írásomnak minden szava igaz, tessék kérem komolyan venni! 

Megint az bánt a legjobban, hogy nehéz a választás a két finomság közül. Mert ha hús, akkor leginkább a tarját kedvelem. Ma pedig fokhagymás tarja érkezett. Mindegy, mert párom is szereti a tarját, ha azt jól sütik meg. Megosztozunk tehát az imént érkezett kajákon. Elrontani szinte lehetetlen, mert a tarja különleges állagát, ízét, porhanyósságát annak köszönheti leginkább, hogy a hús minden porcikáját zsírerek szövik át bőségesen. Ezért fogadja be magába ez a húsféle a különböző fűszereket is, ezzel még finomabbá téve a sült husit. 
Tehát a mai nap kisebb dilemmával kezdődött, de inkább az ételek okozzanak apróbb problémákat, mint más, zakkant személyek!
A sütit, bár azt is kaptunk, ma biztosan ki fogom hagyni. Az sem vész kárba egyébként! Bár lehet, hogy az egyik linzert mégis megeszem.
Mindenkinek szép napot egyébként!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése