2016. szeptember 12., hétfő

2016.09.12. Krumplileves, majoránnás pulykatokány, finomfőzelék.

Annyi dolgom lenne, mégis úgy tűnik mintha kútba esnének terveim. Már napok óta mást sem csinálok, mint hogy előkészítem számítógépemet a legnagyobb műveletre, amit eddig végrehajtottam volna rajta. Mivel viszont ismét rakoncátlankodik a szemem, valószínűleg elhalasztom a gép teljes leürítését, majd minden újratelepítését. Úgy érzem, a mostanság szálló, és mindent elborító pollenek azok, amelyek kínjaimat főként okozzák. Évekkel ezelőtt is fordult már elő hasonló allergia, de ugye orvoshoz nem akkor megy az ember amikor szeretne, hanem amikorra kap időpontot. Türelmes vagyok, bár ki tudja megéri-e?
Tehát, most ismét szűkebben bánok a szavakkal mint az nekem is jól esne, és mások is megszokták már tőlem, de első ugye az egészség!
Hétfői menühöz méltóan ma egyszerűbb leves, valamint tokány, vagy főzelék van a kínálatban, és még valamilyen egyszerűbb desszert is.


Már amennyire a krumplileves egyszerű levesnek mondható. Ráadásul nem is akármilyen, hanem az étlap tanulsága szerint ma "magyaros krumplilevessel" indulhat a hétfői menüsor. Valószínűleg nem azért "magyaros" mert magyar gyártmányú tejföllel habarják be a levest, de még csak attól sem, hogy pirosabbra színezik, az átlagnál több őrölt pirospaprikával a levest, mint más esetekben. Lényeg az, hogy akár "magyaros," de akár tőlem lehetne akár "üzbég" krumplileves  is, jól lehessen vele lakni. Ez pedig ma biztosan így lesz! 

Mint ahogyan a főételek egyikével, a majoránnás pulykatokánnyal is megtölthetném gyomromat, ha nagyon éhes lennék. Majd meglátom, mert ismét kísért a nagy tálnyi paradicsomsaláta, amivel tudvalevőleg nyáron bármikor beérem, és bőségesen csillapítja éhségemet is, ez az általam egyszerűen csak a saláták királynőjének titulált egyszerű étel. Még az is lehet, hogy eszek a pulykatokányból, mellé pedig rendesen a paradicsomsalátából is. Ha használni nem is fog, de ártani biztosan nem árt, állapotom további romlásában, pedig nem fog szerepet játszani.


Mint ahogyan nem játszhat szerepet a másik választható főétel, a finomfőzelék sem. Ez utóbbi, azon egyszerű oknál fogva sem zavarhat vizet, mert én biztosan nem eszek ma finomfőzeléket. Sem paradicsomsalátával, sem pedig anélkül. Még sült virslivel sem, mint ahogyan minden bizonnyal mások asztalára kerülhet, de én nem tartozom a "finomfőzelék fanok" közé, így bevallom, hidegen hagy mások e-főzelék iránt érzett szerelme. Ha van ilyen egyáltalán?

Most viszont nagy levegőt fogok venni, és elhatározom, hogy nekivágjak-e annak a melónak, ami még nálam gyakorlottabb embereknek is nagy fejtörést okozhatna. Mégpedig az, hogy minél kevesebb veszteséggel elvégezzem a takarítás, majd minden összetevő újratelepítését elvégezzem  számítógépemen. De nagy szükségem van rá, mert bármennyire is elővigyázatos vagyok, mégis felcsíptem két-három kellemetlen élősködőt, amelyek az utóbbi időkben jelentősen megkeserítették mindennapjaimat. Vírusok a viszont nemlátásra tehát! Addig is vigyázzon mindenki, mert én elővigyázatosságból ugyan nem nyitok meg semmi gyanús hivatkozást, mégis mindig kitalálnak valami újat. Most például egy saját profilképemmel fémjelzett videót, amit meg sem nyitottam, mert eleve tudtam, hogy kártevő. Mások viszont megnyitották, ezzel viszont összes létező ismerősüknek továbbküldték a vírust. Még informatikus barátom is így járt, akitől azért nem vártam volna ekkora figyelmetlenséget. De senkire nem haragszom, hanem mindenkit megfontolásra intek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése