2016. szeptember 5., hétfő

2016.09.05. Tavaszi zöldségleves, gyulai finom falatok, krumplifőzelék.

Megint gyorsan eltelt a hétvége, de egyáltalán nem unatkoztam. Tudom, hogy mások sem, hiszen azért, mert kímélem még a szemeimet, semmit nem hagyok figyelmen kívül. Egyébként úgy érzem, rengeteget javult az állapotom. Hol kell  lekopogni? Rájöttem, túl sokat töltöttem időmet a monitor előtt, valószínűleg ez volt az egyik fő ok.
Azért minden negatívum ellenére, igyekeztem javítani minden apróságon. És ez nem csak a szemeim állapotát jelenti!
Vannak persze olyan dolgok is, amik tőlem teljesen függetlenek, mint például a minden reggel érkező kaja, amit nem én készítek. Amíg lehetett, minden nap meg-meg fordultam a konyhában, de most már csak akkor, amikor nem megerőltető. Pedig imádom a gasztronómiát, és ráadásul valamennyire még értek is hozzá. Annyira biztosan, hogy véleményt merjek mondani az általam fogyasztott ételekről. 


Ma például a tavaszi zöldséglevesről, hiszen ez szerepel ma elsőként az étlapon. Látjátok ez az, amikor megszűnnek az évszakok a konyhában. Ha nem lenne fagyasztott zöldség, ma nem lenne ez a leves sem, hiszen mindegyik alapanyag mélyhűtött, ami a mai levesben van. Kivéve talán a száraztészta, de az most nincs is a levesben. Így van jól!

A főételek egyike, a "gyulai finom falatok" találó nevet viseli. Azért gyulai, mert a hungarikumnak számító helyi élelmiszer, a gyulai páros kolbász az egyik alkotóeleme az ételnek. Magamnak természetesen nem így csináltam, és meg is mutatom hogyan. Finom, és látványos étel, viszont ma egészen másként érkezett mind eddig bármikor, így viszont egy képet mindenképpen kell készítenem róla. 

A másik főételről ez nem szükséges, mert arról van fotóm dögivel. Ez pedig a krumplifőzelék. Jó, hogy eszembe jutott! Időnként megosztom az általam elraktározott fotókat az étterem vezetésével is, így itt az ideje, hogy küldjenek nekik egy ajándék DVD-t, amin rajta van az összes eddig általam készített fotó. Meg is csinálom nekik, mert megérdemlik. Egyébkéntis a teljes menüt végigfényképeztem ma, tehát ismét gyarapodott az albumom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése