2016. augusztus 24., szerda

2016.08.24. Kacsanyak leves, töltött paprika, resztelt csibemáj.

Szép reggelt mindenkinek! Az idő már egyre inkább őszre jellemző, bár még bőven tartalmaz jellegzetes nyári időszakokat is. Most például, miközben ezeket a sorokat írom, ragyogóan kisütött a nap. Viszont egyre későbben világosodik, valamint korábban sötétedik. Elvileg ez a világ rendje, hozzá kell szoknunk az évszakok körforgásához. Most éppen az ősz következik a sorban, amelynek meg vannak szintén a maga szépségei, mint a többi évszaknak is. Egyetlen dolog nem változik soha, az általunk fogyasztandó ételek származási helye, ami már több év óta ugyanaz. 



Ma például kacsanyaklevessel indul a napunk, aminek nem csak én örülök, hanem Dobby kutyus is, akinek az öröme tán még az enyémnél is erősebb. Megérezte, hogy ma megint valami számára nagyon finomat fog kapni, hiszen ha leszopogatjuk a kacsanyakon lévő húst a levesből, a megmaradt csontokat eszünkben sincs elrágcsálni. Én a kalciumpótlást más módon fogom elvégezni, biztosan nem eszem meg a kutya legkedveltebb csemegéjét még véletlenül sem. Nem is ízlene bevallom. Máshoz vagyok hozzászokva. Ízlésem nem egyezik a kiskutyáéval. Hogy is néznék ki? A levest jó étvággyal megeszem, csontok nélkül. A kiskutya, tehát ma már biztosan jól fog járni!


Lakjon is jól a csonttal, mert a töltött  paprikából biztosan nem fog kapni. Nem is neki való, még soha nem kóstolta. Fiam hajnalban elment dolgozni, pedig ma igazán kedvérevaló ebédet főztek a szakácsok. Lehet, hogy valamelyik főételt meghagyjuk neki, mert mindegyiket nagyon szereti. A töltött paprikát is, aminek most van az igazi szezonja, hiszen most érik a paprika, és a paradicsom. A darált húsnak nincs szezonja, az évelő, bármikor frissen szüretelhető. A darált hússal inkább most az a gondom, hogy ismét elszabadulni látszik a sertéshús ára. gondolom más is észrevette! Mindezek ellenére lehet, hogy ráveszem Páromat egy fini töltött paprika elkészítésére a hétvégén. Ezt az egész család nagyon szereti, több napig rá lehet járni. Finom is nagyon!



A másik főétellel ugyanez a helyzet. Ezt is nagyon szeretjük. Ma resztelt csibemájként jelenik meg az étlapon a második választható főétel, ami magyarul pirított májat jelent. Ma tehát megint az a gond, hogy inkább amiatt nehéz a választás, hogy több finom étel áll a sorban. Inkább ez legyen viszont az ember gondja, minthogy ehetetlen legyen bármelyik étel is. Ez viszont fel sem merülhet most sem. Bármelyik ételt is választjuk, mindegyik után megnyalhatjuk a tíz ujjunkat. Megnézve a heti, és a jövő heti étlapot, ugyanígy lesz a közeljövőben is. Ma tehát megint jól indul a nap, és mint minden szerdán, sütit is kapunk, ami tényleg bearanyozza a napot. Már aki szereti az édességeket. Én magam nem vagyok annyira oda értük, de nem csak rólam szól a világ!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Krumplipüré a köret? Érdekes mert rizs illetve főtt burgonya megy hozzá szerintem... Jó a humorod szeretem olvasni írásaidat.
    Üdv.öreg szakács

    VálaszTörlés