2016. augusztus 23., kedd

2016.08.23. Meggyleves, rántott sertésborda, rakott zöldbab.

Mindenki kaphat egy újabb esélyt, de ha visszaél vele, magára vessen! Csupán ennyit fűznék hozzá ahhoz a dilemmámhoz, ami vasárnap óta foglalkoztatott. A nagy kérdést már megoldottam, nem volt soha ilyen jó dolgom! Több szót tehát nem is érdemel!
Csupán bosszant, hogy szinte minden nap van valami apróság, ami elvileg megkeseríthetné életemet. Megkeseríthetné, de engem nem puhafából faragtak! Ennyi elég most a nagy keménykedésből, mert ez sem jellemző rám. Evezzünk át nyugodtabb vizekre!
Tegnap elkezdődött ismét egy új hét, és látom az időjáráson, hogy közeledik bizony az ősz. Elég csak kinyitni az ajtót, érezni a hűvös levegőt, látni a felhőket az égen. 
Szerencsére az ebéd, mint minden nap, most is kicsit színesít a dolgos hétköznapok szürkeségén.


A leves sem tartozik a színtelen ételek közé.
A meggylevesről aztán tényleg nem lehet elmondani, hogy színtelen lenne. A meggynek van egy olyan jellegzetes tulajdonsága, hogy nyersen szinte mindent képes összefogni, ha érintkezik vele. Ez levesként már természetesen nem áll a meggyre, de más tulajdonságai miatt viszont többen nagyon szeretjük. Milyen szerencse, hogy bár már leérett a meggy, a hűtőiparnak köszönhetően, egész évben bármikor főzhető leves a fagyasztott gyümölcsnek hála. Ma is ebből főzték a levest, mármint gyorsfagyasztott meggyből. 

Mint ahogyan a főételek egyikét is fagyasztott alapanyag felhasználásával készítették, de előbb jöjjön a másik, amely úgyszintén a főételek közé tartozik, mondhatnám, hogy tán a legismertebb hazánk éttermeinek palettáján. 
A rántott húsról van szó, amit nincs oly étterem, vagy akár mezei háziasszony, aki ne tudná elkészíteni. Ha bárhová hívnak vendégségbe, ott sem hiányozhat az ételek sorából valamilyen formában a rántott húsfélék valamelyik változata. Az éttermek sokaságában rántott sertésbordaként biztosan szerepel az étlapon. Csak halkan jegyzem meg, hogy az általunk favorizált, gyulai Tölgyfa étterem kínálatában is a minden nap kapható napi menü mellett, az éppen arra járó éhes vendég, nyitvatartási időben, bármikor rendelhet frissen sütött rántott bordát is. A tehát a napi menü is tartalmazza, ezt a népszerű ételt. 

Már elárultam, hogy a másik választható főétel a meggyleveshez hasonlóan, szintén gyorsfagyasztott terméket is tartalmaz. Jelen esetben zöldbabot, hiszen a rakott zöldbab  sem készíthető ilyenkor már friss zöldségből. De itt van az áldott hűtőipar szerencsére, mindenki nagy-nagy örömére. A fagyasztott zöldségeknek, gyümölcsöknek köszönhetően, minden évszakban, így akár télen is főzhető akár meggyleves, vagy jelen esetben akár rakott zöldbab is. A rakott zöldségfélékről korábban írtam egy összefoglalót, így búcsúzóul ma ezt a cikkemet osztom meg mindenkivel. 
Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése