2016. augusztus 4., csütörtök

2016.08.04. Tejszínes zöldborsóleves, rántott csirkecomb, toros káposzta.

Már többször említettem a héten, hogy nem az ételek esetleges gyengébb minőségével van problémám, hanem inkább nehezen tudok választani a sok finomság közül. Ma sem lenne ez másként. Inkább azon kell aggódnom tehát, hogy ne rontsam el a gyomromat, minthogy éhen maradnék. Ígérem vigyázni fogok hát!


A zöldborsólevest ma tejszínes változatában kapjuk, ami a számtalan elkészítési lehetőség közt, csupán az egyik. A lényeg számomra magán a zöldborsón van, így minden elképzelhető formájában, szeretem a levest, ha ebből főzték. Ez is tehát a legegyszerűbb levesfélék közé tartozik, és nem csak akkor főzhető, amikor igazán szezonja van a friss zöldborsónak, (megjegyzem az a legfinomabb) hanem fagyasztva szinte bárhol beszerezhető, és a mai technológiai eljárásoknak köszönhetően, a frissel teljesen azonos egyenértékű zöldborsó kerülhet mindenki levesébe. Ebben a formájában nem csak leves készíthető a zöldborsóból, de ma tejszínes zöldborsólevest kanalazgathatok. 

Jó étvággyal természetesen, mint ahogyan a főételek bármelyikét is szívesen megenném, de csak az egyikre fog sor kerülni kapacitáshiány miatt. Két adagot úgysem tudnék megenni, főként egy kiadós leves után. Így csupán egyféle főétel lesz, amit megkóstolok ma, de az nem a rántott csirkecomb lesz. Pedig az is nagyon figyelemreméltó. Főleg a friss tanyasi csirkék combja kívánatos, ami valamiért sokkal zamatosabb a tápon tartott, jószágokénál. Nem is értem miért? Lehet, hogy a kukoricát jobban szeretik a csirkék, mint a tápot? Válogatósak nagyon, fene a kis csőrüket! 

Mivel amúgy sem tudnék két bőséges adag főételt megenni, már jó előre elhatároztam, hogy ma nem a rántott csirkét, hanem a torost választom. Úgy érzem jól választottam. Talán azért, mert a káposzta egyébként is kedvenc alapanyagaim egyike, valószínűleg éppen azért, mert torost is lehet készíteni belőle. Állítólag tudok torost főzni, sőt igen jót, ha már több alkalommal is nyertünk vele régebben a gyulai Böllérnapok versenyein. Rég volt, szép volt, de igaz volt. Ma tehát régi kedvencem, a toros káposzta mellett fogok pálcát törni. Az emésztésem ma egészen biztosan rendben lesz! Legfeljebb hangosabb leszek, mint más napokon, de nem zavarok vele senkit. A kiskutyának meg teljesen mindegy! Ugye Dobbyka?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése