2016. július 27., szerda

2016.07.27. Májgaluskaleves, zöldbabfőzelék, bakonyi sertésszelet

Ma minden valószínűség szerint nagyon boldog napom lesz, hiszen néhány percen belül viszontláthatom azt a régi barátomat, aki jó harminc évvel ezelőtt az ország másik sarkába költözött, és azóta is ott él. Meglepő lehet, de asszony az illető. Mégis a legkedvesebb barátom. Férfi, és nő közt is lehet igazi, tartalmas barátság, nem csupán testi vonzalom. A mienk ilyen, és mindig ilyen is volt. Ezért vagyunk boldogok, hogy újra láthatjuk egymást, és közösen felidézhetjük a régi szép emlékeket. Van mit felidézni, és nagy öröm lesz ismét visszagondolni rájuk. Feleségem is örül, mert Ő is örül az én boldogságomnak. Miért is ne  örülne, ez normális esetben, úgy érzem természetes. 
Én pedig most határtalanul boldog vagyok. 
A kajával tehát ma érdemtelenül keveset fogok foglalkozni, mert van más, ami a hangulatomat fokozza. Csak megjegyzem, hogy nem találkoztunk volna újra, ha nem akartuk volna mindketten. De akartuk, és erre volt jó a Facebook, ahol sikerült újra kapcsolatot létesítenünk sok-sok év után. Mások is segítetek, így nekik is köszönöm a jóindulatukat. Csak akarni kell tehát, ez a tanulság.



Áttérve az ebédre. Már sül a sütőben a frissen készített hurka-kolbász, mert bár szerényen, azért illik fogadni a vendégeket valamivel. Még az is lehet viszont, hogy megkínálom őket azzal a napi elemózsiával, amit a sarki étteremből szállítanak ki időben, mint hétköznaponként mindig, így ma is. Nem egyedül jön a barátom, hanem édesanyjával, akivel szintén rég láttuk már egymást. Több mint 35 éve. Örülök, hogy mindketten vállalkoztak az útra. Fel fogom ajánlani nekik, hogy kóstolják meg nyugodtan a májgaluskalevest, mert akár még négyen is biztosan jól lakhatunk belőle. Bőséges az adag mint mindig, és ma is így van. Ráadásul, igen finom a leves, tényleg.


A  zöldbabfőzelék is biztosan szuper, nekem legalábbis ízlik az a falat, amit szinte kötelezően mindig megkóstolok. Nagyon kíváncsi vagyok rá azért, hogy annak, aki nem itt lakik, hogyan tetszik az étterem főztje. Különfélék ugyanis az ízlések. Majd holnap beszámolok róla, mi a véleménye a barátomnak. Ma fasírttal érkezett a főzelék, de kinek lenne kedve ilyenkor főzeléket enni, amikor van az embernek más, fontosabb  elfoglaltsága is. Ráadásul mindjárt megsül a kolbász, és a hurka. Tehát akár jöhet a cica, mert megsült a hurka! Nem fog kárba veszni azért semmi, ezt szentül megígérem!


A másik választható főétel sem semmi! Ezt ráadásul a barátom is sűrűn elkészíti családjának, és természetesen magának is. Ugyanúgy, mint ahogyan hozzánk is érkezett ma, makarónival. Nagyon úgy tűnik, mások is főznek makarónit a bakonyi stílusú ételek mellé, úgy, mint ahogyan a vadas ételekhez. A bakonyi ételekről írtam egy összefoglalót, így ma sem fogjátok megúszni recept nélkül.  Előttem pedig itt a határtalan boldogság, lehet tehát velem együtt örülni. Nagyon vártam már ezt a napot. 
Nem vártam hiába!

Holnap pedig apró jubileumot tartok, tehát ezért is határtalan az örömöm! A mai találkozás mellett, ez már tényleg maga a csúcs!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése