2016. július 20., szerda

2016.07.20. Kacsanyak leves, meggymártás főtt sertésszelettel, rántott tengeri hal.

Jól elaludtam! Olyannyira, hogy 3/4 nyolc volt, amikor felkeltem. Szerencsére ez az én esetemben semmiféle retorzióval  nem jár, mivel az időmet magam osztom be. Mivel viszont, kötelességemnek tekintem a naponta kapott ebédünkről való ismertetést, ez most sem maradhat el. Azért úgy tűnik a tegnapi nap nagyon mozgalmas volt, és meg is volt a hatása. Azután, ahogy sikerült felkelnem, rögtön újabb trauma ért. Az ásványvizes üveg kupakját, egy istennek nem lehetett letekerni. Én tehetek róla! Minek iszok kora reggel ásványvizet, miért nem inkább egy stampedli pálinkát, mert annak a letekerése lényegesen egyszerűbb. Lehet, hogy még pozitív hatása is lenne! Közvetlenül az ebéd előtt minden bizonnyal. De az ebéd még kicsivel később jön, nem azonnal. Majd a maga idejében. Lássuk tehát, mi jöhet a stampedli étvágygerjesztő után. 


Elsőként kacsanyak leves, amiről megint csak gyermekkorom jutott eszembe, mint olyan sokszor máskor is. Konkrétan a nyakleves. Nagyapámnak talán ez volt a legerősebb kifejezése, amint azt emlegette, hogy "kapsz fiam, egy emeletes nyaklevest." Ma csak egy földszintes kacsanyak levessel indul a napi étkezés, ami finom lesz, ráadásul a kiskutya is örül majd nagyon neki. Rákapott a csontra az utóbbi időkben, és ebben a levesben is lesz bőven, amin elrágódhat. 

A meggymártáson már kevésbé. Ez ugyanis az egyik választható főétel. Én szeretem ezt is, de annyira nem, mint például mások. Érdekes módon, "csak a recept" nevű oldalamon két recept vezeti toronymagasan a statisztikát, és a zöldbabfőzelék mellett a meggymártás a listavezető. Szokás szerint főtt sertéshússal a tetején érkezett, jó kis kímélő ebédnek tűnik. Nem csak úgy tűnik, valóban az is a meggyszósz.

A másik főétel sem árthat meg, hiszen a rántott hal sem rontja el a gyomromat. Ezt fogom választani, minden bizonnyal. Nem sűrűn jutok hozzá a halételekhez, de szerencsére az étterem élelmezési szakemberei elég sűrűn gondoskodnak a halimádatom kielégítéséről. Ma is így történt tehát, és mivel a kiskutya jelezte, hogy szerinte megérkezett az ebéd, megyek is érte. Leellenőrzöm, majd kitálalom, és lefényképezem a menü legalább egy részét. Azt mindenképpen, amiről ebben a formában még nincs fotó az archívumomban. A rántott halról van, csak nem ezzel a körettel. Márpedig szeretek pontos lenni. Jó étvágyat másoknak is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése