2016. június 27., hétfő

2016.06.28. Meggyleves,Budapest sertésborda,roston sült harcsafilé.


Végre van valami hűvösebb ebben a kurv@ melegben! Az idő is megenyhült ugyan, de még mindig meleg van. Szinte kibírhatatlan volt az idő, de ma biztosan jól fogok lakni.
Meggylevessel. Hideggel! Tegnap is csak levest ettem, mert egyszerűen nem is eset volna jól más. Ma már más lesz a leányzó fekvése. A meggylevesből, van lehetőségem akár még  repetázni is, de minek. Elvileg van kétféle főétel is a repertoárban, melyek közül természetesen csak az egyik lesz, amit megeszek. A másik nem az enyém, de az sem vész kárba. Nem vagyok túlsúlyos, de nyáron mindig leadom azt a néhány kilót, amit esetleg a téli hónapok során magamra csíptem. Meglepő lehet, de nem is vagyok ilyenkor éhes egyáltalán. Tegnap az egy tányér tarhonyaleves jól lakatott maradéktalanul. Csak a folyadék. Abból rengeteg kell. Legalább 4 liternyi fröccsöt ittam tegnap, az én sajátos hígításom szerint. 3 liter ásványvíz, szűk 1 liter gyenge borral hígítva. Azért nem vagyok alkoholista! Most, hogy kifecsegtem titkomat, lássuk mit ehetnék még a meggyleves mellett.

Akár, a Budapest módra készített sertésbordát is, de minden bizonnyal nem ezt fogom választani. Valami könnyűre vágyom! Nem könnyű nőcskére, de még csak pipihúsra sem. A Budapest bordát ugyan csípem, de nem ilyenkor, amikor az embernek még a himbilimbijéről is csorog a  lé. A Budapest bordát, egyébként is disznóból csinálják. Lesz olyan, aki biztosan szívesen megeszi. Minden bizonnyal, Párom örülni fog neki. Ma rizzsel körítették a bordát, és ha egyébként bárkit is érdekelné, a recept mellett, írásomban más hasznos információkkal szolgálok, az étellel kapcsolatban.  

Ma halat eszek, mert szeretem. Szerintem, köret nélkül, csak egy kis salátával, vagy paradicsommal, pedig járna mellé krumplipüré is. Nem eszek mellé krumplipürét, mert hőhullámom van. Mindez menopauza nélkül. A hülye időjárás tehet róla! Hallott már valaki ilyet? A hal viszont minden bizonnyal jól fog esni. Érdekes, hogy azokban az országokban, ahol magasabb a halfogyasztás, kevesebb egészségügyi problémával élnek együtt az emberek. Egy nap nem változtat életstílusomon, de legalább igyekszek változni. Az is igaz, hogy erre a kis  időre már minek! Fröccs tehát ma is jöhet. Mértékkel, de a mértéket én határozom meg. Egészségetekre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése