2016. június 26., vasárnap

2016.06.27. Tarhonyaleves, csikóstokány, finomfőzelék.

Néha, már komolyan kezd fájdalmat okozni, hogy milyen hülyék egyesek. Az egy dolog, hogy nem értik azt, amihez hozzászólnak, csak ne magyaráznák meg! De megmagyarázzák, és közben csupa sületlenséget írnak. A saját agyuk kapacitásának megfelelően, a lehető legértelmetlenebbül. Legalább jót szórakozok. Észt úgysem adhatok senkinek, tehát akár kvittek is lehetnék. Én megértem őket, ők pedig azt hiszik, hogy mindenki érti őket, hiszen szerintük igazuk van. Maradjanak ebben a tudatban!
Az is irritál, hogy mások akaratlanul, de velem szórakoznak. Annyi vírust kaptam hétvégén, mint a nyű! Illetve kaptam volna, mert szerencsére egyetlen gyanús üzenetet sem nyitottam meg. Ráadásul új szisztéma lett kidolgozva a vírusok egy részénél. Üzenetben érkezik, majd le is töltődik a "letöltések" könyvtárba. Törölni kell, mielőtt el nem kezd valóban kártékony hatást kifejteni! Nem tudom, mi a lófuvolának kell szórakozni?! Látom, van olyan aberrált, aki ebben éli ki magát. Szerencsére úgy viselkedtem, mint a jó kiscserkész, tehát résen voltam! Korábban keljen fel, aki engem csőbe akar húzni! Ez a vírusok kitalálóinak szól, nem a gyanútlan megosztóknak!
Nem bosszant ugyan, de csendben elfogadom a tényt. Kiestünk. Nagyon úgy tűnik, mintha én lennék környezetemben az egyetlen realista, aki nem ringatta magát álomvilágba az utóbbi napok történései kapcsán. Álmodni nagyon jó. Ideje lenne viszont kijózanodni, most már visszatérni a valósága, és a létező problémákkal foglalkozni. Akadnak bőven! Akkor is szép volt fiúk!
A hétvégi baromi meleget nagy nehezen, de túléltem, életben vagyok. Állítólag kicsit elviselhetőbb idő következik. Úgy legyen!

Enni viszont, akármilyen is az idő szükséges! A kaja időjárás független. Eljött a hétfő, így néhány napig ismét élvezem a gyulai Tölgyfa Étterem gondoskodását.



Szakácsaik már tegnap előkészítették, ma hajnalban pedig megfőzték azokat a kajákat, amiket az ételfutár, már ki is szállított az imént. 
Hétfő van, ami a menü összeállításán is meglátszik. Tarhonyalevessel indul a hét, ami nagyon egyszerű, mégis tápláló eledel. A lebbencs mellett, ez is az ősi pásztorételek sorába tartozik, hiszen a hozzá való alapanyagok, akár a tarisznya mélyén is meglapulhatnak, bogrács pedig mindig akadt a puszták népe keze ügyében. Ma nem bográcsban, hanem az ipari méretű üstben főtt az étel. Perfect!

Csikóstokányt is szállított az ételfutár, igen tápláló formában. A tokány ismereteim szerint erdélyi elnevezés, és alapjában véve a pörkölt-szerű ételek gyűjtőfogalma. Nem olyan, mint az echte magyar pörkölt, hanem inkább lágyabb, többnyire kissé tejfölös ízt képviselnek. Számtalan változatát ismerjük a különféle tokányoknak, amelyekről írtam is korábban egy összefoglalót. Ebben többféle tokányról teszek említést, néhány recepttel kísérve. 

Most jön a kakukktojás! Nem tudom, ki találta ki a finomfőzelék elnevezést, de nagy álmodozó lehetett az illető! Finomnak nevezni azt az ételt, ami egyáltalán nem tartozik ebbe a kategóriába, szerintem nem álom, hanem egyenesen rémálom. Ezt biztosan nem fogok ma enni, mert azok közé tartozok, akik nem nagyon csípik ezt a fajta ételt. Nem nagyon? Egyáltalán! Maradjunk ennyiben. Éhen azért szerencsére nem maradok! Remélem, mások sem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése