2016. június 23., csütörtök

2016.06.24. Sárgaborsó gulyás, krumplis tészta, mákos guba.

Szépek a kilátások kérem! Döntöttek a Britek. Elhúznak a csába! Ez a mai rossz hír számomra. Nem az én dolgom, de mi lesz a kint dolgozó, több százezer magyarral?
Véget ért viszont a nagy fociőrület egy rövid ideig. Nincs meccs néhány napig. Pihi van hál' Istennek!
A sportcsatorna azért gondoskodna róla, hogy még véletlenül se maradjak foci nélkül. Most mindent orrba-szájba ismételnek. Más nincs is. Így sem érdekel! Nekem ugyan nincs nagy ingerenciám a meccseket bámulni, mások viszont biztosan hiányt éreznek. Még egy darabig meg fogjátok kapni amit szeretnétek, egészen biztosan! Utána meg jön az Olimpia. Lehet ám, akkor is drukkolni! Van néhány tehetséges sportoló még! Még a focistákon kívül is! A rossz hír egyedül csak annyi, hogy sehol sem lehet kapni manapság mackónadrágot. De ez legyen ma a legnagyobb gond!


Meleg van, így a reggeli órák kivételével igyekszem nem strapálni (n)agyon magam. Pedig még nem is hordok mackó alsót. A lehető leglengébb öltözetben (egy szál gatyában) parádézok már napok óta, pedig még csak meleg sem vagyok! Csak az idő meleg. Még a kutyus sem a fotelben dagonyázik, hanem a hideg kövön pihen a nappaliban. Neki is melege van biztosan. Dobby viszont nem iszik hideg fröccsöt. Ő baja! 
Most kicsivel rövidebb leszek tehát, mint az elmúlt napokban, de azért körvonalazom a mai finom pénteki menüt.




A pénteki eltér mindig attól, mint ami a hét más napjain érkezik.
Ma például sárgaborsó gulyást kaptunk, és mint minden pénteken, ez a leves is annyira tartalmas, hogy akár önmagában is jól tudnék lakni vele. Megáll benne a kanál. Jól is fogok lakni, biztosan! Éhen már semmiképpen nem maradok, pedig van még más is. Mint minden pénteken, most is valamilyen tésztaétel, a gazdag leves után. 


Van például krumplis tészta. Az egyik legegyszerűbb tésztaétel, és mondjuk ennek a tápértékével sincs semmi baj szerencsére. Nagyobbik fiamék egyik zenekari formációját, is erről az ételről nevezték el. Nem krumplis tésztának hívják a bandát, hanem "Grenadírmarsnak". A kettő ugyanaz! A krumplis tésztát megkóstolom, de telezabálni nem fogom vele magam. A hideg fröccs mellé nem is esne talán annyira jól. A fröccs viszont jól esik!


Értelemszerű, hogy a másik pénteki főételt meg sem kóstolom ma. Igazából nem is szeretem, és egy kivételes alkalom volt mindössze, amikor megettem. Nyilvánvalóan a saját készítésű mákos gubámat, mert én is kipróbáltam, hogy mennyi munka szükséges az étel elkészítéséhez. Nem is megfőzéséhez, mert a sütő elvégez mindent. De ebben a melegben, kinek van kedve a sütő mellett görnyedni a meleg konyhában? Ha már megkerestem, azért meg is mutatom a saját, különbejáratú receptemet, a mákos gubáról.  Ebből is kitűnik, hogy mennyire pofonegyszerű az étel elkészítése. 

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek, szép idő mellett. Remélem, mindkettő meglesz mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése