2016. június 19., vasárnap

2016.06.20. Tojásleves, csülökpörkölt, almaszósz főtt hússal.

Vajon szégyelljem magam valamiért? Azt hiszem, nincs miért! Az egész ország focilázban ég, a csapból is az folyik, engem mégis hidegen hagy valamiért a foci. Mégsem bánt a dolog! Nem változok meg néhány hétre, sem örökre. Továbbra sem őrülök meg néhány ember mozdulataitól, akik ráadásul igen jól meg vannak fizetve ezekért. Mármint a botladozásaikért. Attól meg különösen nem esek hasra, amit egyes szurkolók művelnek. Ez túlmegy szerintem minden határon! Az olimpia az más! De ott is a kulturált viselkedést tartom csak elfogadhatónak. Igaz, egy atlétikai verseny kapcsán, nem fog senki "pirotechnikai eszközöket" bevinni a lelátóra. Gondolom én.
Felborult viszont most minden! Egy csatorna kizárólag a fociról szól, minden más műsort (ami esetleg másokat is érdekelhetett volna) száműztek egy-két teljesen szokatlan helyre. Majd valamikor felvételről láthatom esetleg késő este, ha kíváncsi vagyok rá, és ha nem alszom el közben. A focit meg egyenes adásban, majd legalább háromszor megismétlik teljes egészében, sőt még összefoglaló is készül minden mérkőzésről. Még meg is magyarázzák, mert értenek hozzá. Nem értenek, de megmagyarázzák!
A tököm kivan már! Hiába! A megfelelni akarás kényszere?

Inkább nem idegesítem magam! Abból volt elég a hétvégén, a sok jó mellett. A kaja legalább kicsit megnyugtat, ráadásul szükségem is van rá. Mármint az ebédre, mert anélkül nehéz élni.



Egyszerű hétfői levessel indul a hét, amitől legalább "tökös pasi" lehetek. A néphit szerint legalábbis, a tojásleves jót tesz a potenciának. Nem kértem még ki ez ügyben neves angol tudósok szakvéleményét, bár minden bizonnyal be tudnák bizonyítani. Én mindenesetre megeszem, úgyis igen leveses lettem mostanában. Ha tele a gyomor, megszűnik az éhségérzet, így a főételre már nem is vágysz annyira! A legjobb fogyókúra ez! Nem is drága. Nincs szükségem ugyan rá, mert karban tudom tartani a súlyomat, főként az egészségemet.

A főételek egyike pedig igen diétás. Kímélő csülökpörkölt, kímélő tarhonya körettel. Szinte nincs is benne koleszterin. Ennek a sorsa még kérdéses. Lehet, hogy inkább eszek egy kis tegnapról maradt kímélő pácolt csülköt, mert annak még kímélőbb a körete. Nem követjük az étlapot annyira, hogy észrevettük volna, hogy ma csülökpörkölt van a menüben. Mint kiderült, tegnap is csülök volt az asztalon, de nem pörkölt formájában. Tepsis, fűszeres csülök, hagymás krumplival. Finom volt! 

A másik választható főétel már tényleg kímélő.  Nem kamuból, hanem valódiból. Az almaszószról mit mondhatnék mást? Ettől biztosan nem lehet elhízni. Meg falra mászni sem! Nem is fogok, mert tudom, hol van a határ. Légvonalban, tőlünk úgy 5 kilométerre keletre, de tudok egy rövidebb utat is a kertek alatt. Egyébként sem fogok ma almaszószt enni főtt hússal. Másfélével sem, mert nem ezen múlik az ember egészsége.
Na kellemes új hetet kívánok mindenkinek! Meccsekkel, vagy azok nélkül, mindenki döntse el saját habitusa szerint! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése